SVOJEGLAVI SPORTAŠI

Je li australski ovčar pas za vas?

24.07.2017 u 15:34

Bionic
Reading

Svi su psi na neki način sjajni, no svi također imaju neke mane. Ništa drugačije nije ni s australskim ovčarima

Vole šefovati

Australski ovčari vole kontrolirati situaciju oko sebe. To je, naravno, posljedica njihove namjene.

Nemojte se čuditi ako vas ovčari pokušavaju smjestiti na određeno mjesto na kojem vas mogu držati na oku. To je razlog zbog kojeg biste obavezno trebali dresirati svog psa i odrediti mu granice.

Pametni su

Australski ovčari lako uče nove stvari. Štoviše, ti lijepi psi nikad ne prestaju učiti.

Dobro dresiran ovčar je sretan ovčar, pa se isplati potruditi oko poduke. Moći ćete ga naučiti različite trikove, no morate biti svjesni da ćete mu morati posvetiti više vremena nego nekom psu koji voli ljenčariti.

Trebaju puno aktivnosti

Ako niste skloni fizičkoj aktivnosti, australski ovčar nije za vas. Ta pasmina voli trčati i skakati, a ako postoji dodatni izazov tijekom aktivnosti, to će ih još više usrećiti.

Bez svakodnevne aktivnosti ovčari ubrzo postaju nervozni i nezadovoljni, a to je nešto što bi svaki vlasnik trebao izbjegavati. Štoviše, vlasnici koji nemaju dvorište vjerojatno ne bi trebali uzimati australskog ovčara.

Privrženi su

Australski ovčari vrlo su vezani uz svoje vlasnike. Imaju jak poriv provoditi vrijeme s njima i neće se sramiti pokazati koliko vas vole.

To znači da će vas australski ovčar vjerojatno pratiti kao sjena.

Teritorijalni su

Australski ovčari znaju što je njihovo i paze na to. Nepovjerljivi su prema strancima, pa je i to jak razlog za dresuru. Ne želite da vam ljubimac reži na goste.

Autor: YouTube