ASTRO PROFILIRANJE

Jarac i sedam smrtnih grijeha: Uvjeren je u svoju nadmoć i tuđi mu uspjeh može teško pasti

  • Autor: Ozren Podnar
  • Zadnja izmjena 15.01.2022 07:53
  • Objavljeno 15.01.2022 u 07:53
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: - / Sciencephoto / Profimedia

Svi smo skloni grijesima, ali njihova rang lista može ovisiti i o znaku u kojem smo rođeni. Neki su lijeni, neki neumjereni u jelu i piću, neki skloni laži, neki oholi, a neki pohotni. Discipliniran, odgovoran, samozatajan i sklon asketizmu, Jarac se na prvi pogled ne doima velikim grešnikom. Međutim prvi pogled vara. Evo kako zimski rogonja stoji s grijesima!

Oholost

Iako to dobro prikriva, većinu drugih smatra manje vrijednima od sebe. Uvjeren u svoje sposobnosti, Jarac ocjenjuje da mu tuđa pomoć uglavnom ne treba, a ako mu i zatreba, zahtijeva da mu je besplatno pruže jer je 'normalno da svi služe velikom njemu'. Uvjeren da sve zna bolje od drugih, nije sklon kompromisima, a kad se nađe na vodećem položaju, postaje gnjavator i tiranin.

Zavist

Budući da je uvjeren u svoju nadmoć, tuđi mu uspjeh može teško pasti, pogotovo smatra li da je on trebao dobiti promaknuće, povišicu, nagradu, zahvale za zasluge ili pak naklonost osobe koja mu se sviđa. Ne podnosi da netko koga je podcjenjivao postigne ono čemu je on sam težio, no idu mu na živce i potpuni neznanci koji stoje bolje od njega.

Škrtost

Čak i ako na računu ima pozamašnu svotu, neće se razbacivati. Iako sklon kupovanju namirnica i kućnih potrepština na sniženjima, priuštit će si najkvalitetniju odjeću i obuću koja će trajati godinama. Tako će ostavljati dobar dojam, ali i imati osjećaj da je dugoročno uštedio na duge staze. Drugi vid Jarčeve škrtosti odnosi se na iskazivanje osjećaja.

  • +12
  • +9

Irina Shayk rođena je u horoskopskom znaku Jarca 6. siječnja 1986. godine

Izvor: Profimedia / Autor: Nancy Kaszerman / Zuma Press / Profimedia

Bijes

Jarac je tip Saturna i Marsa, što znači da je u njemu puno 'streljiva' namijenjenog neprijateljima. Međutim, iako mu se ponekad omaknu provale bijesa, majstor je samokontrole i proračunatosti. Ako mu se zamjerite, vjerojatno se neće odmah obračunati s vama. Zna da se osveta servira hladna i vratit će vam kad se najmanje nadate - s kamatama.

Požuda

Želja za poslovnim uspjehom i financijskom sigurnošću u više navrata odvaja Jarca od ljubavnog igrališta, ali mu rijetko suzbija zanimanje za seks. Budući da u njegovim očima ljubav i tjelesna naklonost nisu nužno povezani, sposoban je imati intimnog partnera prema kojem ne gaji nježne emocije. Kao ljubavnik je uvrnut i redovno ima čudan fetiš.

  • +9
  • +6

Kate Middleton rođena je u horoskopskom znaku Jarca 9. siječnja 1982. godine

Izvor: Profimedia / Autor: Jack Hill/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

Proždrljivost

Malo je koji Jarac proždrljiv. Ima ugrađenu umjerenost čak i ako se nađe pred trpezom punom omiljenih namirnica. Jarčev je problem prevelika ljubav prema mesu, no moguće ga je nagovoriti i da promijeni prehranu u smjeru sjemenki, oraha i bilja. Omiljeni restorani? Umjereni, udobni i naglašeno uredni.

Lijenost

Vrlo je motiviran za ostvarivanje uspjeha, preciznije materijalne sigurnosti i društvenog položaja, stoga je marljiv i odgovoran. Čak i ako se drugima čini da ljenčari, zapravo meditira o sljedećim koracima na poslovnom i financijskom planu. Lijen je jedino kad treba pokazati emocije, ali nadoknađuje to erotskim igricama.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!