HIT MEĐU SLAVNIMA

Jakne koje će vladati ovoga proljeća

17.01.2016 u 14:31

  • +9

Jakna

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Iako su nekad bile rezervirane gotovo isključivo za muškarce, postale su dio brojnih kolekcija prestižnih modnih brendova, dok ih modni stručnjaci već nazivaju modnim vladaricama proljeća

U svoje kolekcije bomber jakne već su odavno uvrstili Saint Laurent i Gucci, a na njihov šarm nisu ostali imuni ni brendovi ulične mode. Među prvima koje su ih u svojim svakodnevnim stylinzima isfurale, bile su Rihanna koja ipak preferira predimenzinirane modele te prelijepa manekenka Rosie Huntington Whitely koja ima zavidnu kolekciju bomber jakni.

Da bomber jakne nisu rezervirane isključivo za sportske kombinacije, najbolji su dokaz Rosieni casual elegantni stylinzi kojima upravo trendi jakna daje nužnu dozu ležernosti.

Jednostavne jakne, nastale po uzoru na pilotske, odlične su za svakodnevne neobavezne stylinge, ali i trenutke kad ne znate što obući, pogotovo kad se temperature polako počnu dizati. No primjeri uspješnih stylinga Rosie Huntington Whitely ili Gwen Stefani, najbolje pokazuju da bomber jakne mogu biti odličan izbor i za elegantna izdanja.

Uspješna manekenka Gigi Hadid, koju se u zadnje vrijeme često može vidjeti u tom 'it komadu', u nedavnom intervjuu za Vogue izjavila je: 'Najopuštenije se osjećam u tenisicama Adidas, trapericama boyfriend kroja ili crnim tajicama, običnoj vintage bijeloj majici kratkih rukava i avijatičarskoj jakni.'

Budući da sportska odjeća nikad nije bila popularnija, u 2015. je bila jedan od vodećih trendova u modnoj industriji i, prema istraživanjima, bilježi ogroman porast prodaje, bomber jakne nameću se kao sigurna modna investicija za mjesece koji su prednama.