NEPOVJERENJE

Jacksonova obitelj traži dodatnu obdukciju

28.06.2009 u 09:20

Bionic
Reading

Obitelj Michaela Jacksona želi da se nad pop zvijezdom izvrši dodatna, privatna obdukcija zbog neodgovorenih pitanja o tome kako je umro i o liječniku koji je bio s njim, izjavio je u subotu pastor Jesse Jackson, jedan od najistaknutijih crnačkih aktivista u SAD-u

'To je nenormalno. Mi ne znamo što se dogodilo. Je li dobio injekciju i kakvu? Treba ispitati sve razumne sumnje', izjavio je Jesse Jackson za agenciju AP iz Chicaga, dan nakon što je posjetio obitelj Jackson.

Osobe bliske Michaelu Jacksonu izjavile su nakon njegove iznenadne smrti zbog zastoja srca u četvrtak, u Medicinskom centru UCLA u Los Angelesu, da je bio ovisan o lijekovima protiv bolova.

Dr. Deepak Chopra, njegov dugogodišnji prijatelj i duhovni učitelj, izjavio je za CNN da je pjevač bio ovisnik o Oxcontinu i Demerolu (pethidine), opijatskim analgeticima.

ABC News je izvijestio da je Jackson bio ovisan o pethidinu 20 godina te da je primio injekciju tog lijeka sat vremena prije smrti 25. lipnja.

Ured mrtvozornika u Los Angelesu u petak je objavio da se utvrđivanje uzroka smrti Jacksona odgađa do dovršetka toksikoloških ispitivanja za četiri do šest tjedana. Također je objavljeno da na tijelu nisu nađeni tragovi traume ili nasilja, a mrtvozornik je potvrdio da je Jackson uzimao lijekove na recept.

Ured mrtvozornika u petak navečer predao je tijelo Jacksonovoj obitelji, a za sada nema informacija o tome je li odmah provedena tražena druga obdukcija.

Pastor Jesse Jackson izjavio je da je obitelj Jackson u dubokoj boli. 'Oni pate zbog gubitka sina. No rana je otvorena zbog tajnovitosti i neodgovorenih pitanja o uzroku smrti', kazao je.

Za sada nema informacija o planovima za pokop Michaela Jacksona. Na obiteljskom posjedu u Encinu kraj Los Angelesa okupili su se mnogi rođaci, izvješćuju američke TV postaje.

Posljednje informacije iz Los Angelesa govore da je Jacksonov osobni liječnik, kardiolog Conrad Murray, angažirao odvjetnika Williama Stradleyja, radi najavljenih razgovora s policijom.

Stradley je izjavio da je dr. Murray pratio Michaela Jacksona u bolnicu.

'On je bio tamo od početka i od početka je surađivao s policijom. Dr. Murray nije napuštao Los Angeles od Jacksonove smrti, i ostaje tamo', rekao je Stradley opovrgavajući navode o liječnikovu 'nestanku' nakon Jacksonove smrti.

Murray inače živi u Las Vegasu i navodno je napustio svoju ordinaciju i preselio se kod Jacksona prije dva tjedna. Promotor serije koncerata u Londonu, koju je Jackson trebao započeti idućeg mjeseca, izjavio je da je Jackson osobno inzistirao da Murray bude na platnom popisu.