Bez dvojbe

Iva Šulentić: „Od svih prioriteta zdravlje mi je najvažniji“

27.08.2020 u 09:04

Bionic
Reading

Optimizmom i neiscrpnom energijom Iva je osvojila publiku svojim prvim ulogama i voditeljskim angažmanima. Jedan od ključnih razloga zašto je tako uspješna u onome što radi svakako je i neizmjerna ljubav i otvorenost prema ljudima i publici. Između ostaloga, ta ljubav se očituje i kroz predan angažman u kampanji "Dislajkam mržnju - NE govoru mržnje na Internetu", koja educira mlade i potiče ih na istinsko i svakodnevno poštivanje ljudskih prava

Razlog njenog uspjeha je svakako i apsolutna posvećenost onome što radi. Kako kaže, ono što je zajedničko svim poslovima kojima se bavi je izazova i užurban tempo. „U takvom poslu ste stalno u pokretu. Iako to odgovara mojoj prirodi i duhu, često zna biti poprilično zahtjevno zbog brojnih putovanja i iznimno ispunjenog rasporeda. Svakodnevica ljudi u mom poslu često se doživljava kao glamurozna i bezbrižna, ali puno je više onih dana kada iscrpljena jedva dočekam večer i odmor.“ U novonastaloj situaciji posljednjih mjeseci Iva je dodatno uvidjela brigu o svom zdravlju.

Dolaskom pandemije, svijet je nakratko stao. Život kakvog poznajemo se u potpunosti promijenio. Iako u novim okolnostima, mnogi segmenti života su ipak nastavili dalje, ali filmska i televizijska industrija još nisu stale na noge. „Kao glumici, posebno mi je teško bilo gledati zatvorena kina i kazališta. Djelovalo je apsolutno nestvarno i pomalo strašno. Oduvijek obožavam filmove i uvijek sam s veseljem očekivala nove projekte. Posebno zadovoljstvo mi je bilo posuditi svoj glas junacima crtanih filmova, i zabaviti naše najmlađe, u trenutku je sve to nestalo.“, ističe Iva, govoreći o doživljaju svijeta u doba pandemije.

Počela sam zdravlje doživljavati ozbiljnije

„Kada je sve počelo kod nas sredinom ožujka, nisam ni slutila da će doživjeti ove razmjere. Shvatila sam da je zaista predugo, kada su mi svakodnevna putovanja i gužva snimanja počele nedostajati. Još i prije sam bila svjesna da zbog takvog ritma koji sa sobom nosi izvjestan stres moram paziti na svoje zdravlje, a ove nove okolnosti su mi tek otvorile oči o dragocjenosti zdravlja.“

O načinima nošenja sa stresom Iva kaže: „Svaki je posao na svoj način zahtjevan pa mislim da svatko za sebe mora pronaći ispušni ventil i način da se stres eliminira i sačuva zdravlje. Fizička aktivnost i trening su moj najdraži ispušni ventil i najučinkovitiji način bistrenja misli. Redovito vježbam u dvorani ili provodim vrijeme u prirodi, s biciklom i bez njega.“ Dolaskom epidemije sve se izmijenilo pa tako i načini opuštanja.

Dolazak koronavirusa mi je sve iskrenuo naglavačke, kao i svima. Kalendar se ispraznio, poslovi otkazali, a u početku nisam vidjela roditelje dva mjeseca. Još je uvijek sve neobično, no kao da smo prihvatili što se događa i prilagodili se. Voljela bih da se sve brzo vrati u normalu jer nismo ni svjesni kakve će ovo posljedice ostaviti na naše zdravlje, ne samo zbog virusa, već i zbog latentnog stresa koji je uvijek prisutan.prepričava nam Iva i dodaje kako su joj odgovornost i pridržavanje mjera ovih dana neopisivo važne, kako zbog nje same tako i zbog drugih ljudi, obitelji, kolega i prijatelja.

„Uslijed svih tih gotovo apstraktnih događaja sam se zamislila nad svojom sigurnošću i zdravljem. Odlučila sam se dodatno osigurati i ugovoriti dopunsko zdravstveno osiguranje u Croatia osiguranju. Vodila sam se mišlju da, ako se štogod dogodi, imam izlaz iz najgoreg mogućeg scenarija i pomoć nevidljive, a konkretne ruke.“

Bez dvojbe

„Croatiju sam odabrala zbog stoljetne tradicije, poslovne etike, besprijeporne profesionalnosti i višegodišnjeg dobrog iskustva. To mi je stvarno puno značilo u ovim okolnostima i stoga sam im odlučila ukazati povjerenje u slučaju svog dopunskog zdravstvenog osiguranja.

„Polica osiguranja ne smije biti samo nešto za svaki slučaj, već mora ulijevati povjerenje i sigurnost. Jednostavno se osjećate mirnije kada znate da vam vaše osiguranje čuva leđa u ovakvim čudnovatim vremenima.“

Dopunsko zdravstveno osiguranje Croatia osiguranja u potpunosti pokriva participacije u troškovima zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja. Uz policu Croatia dopunskog osiguranja, osim osnovnog pokrića, ostvarujete i je i besplatno pokriće *B liste lijekova u prvoj godini osiguranja.

Ugovorite dopunsko zdravstveno osiguranje do 31. 8. 2020. godine i na poklon dobivate serološko testiranje na IgG antitijela COVID-19 u prvoj godini korištenja.

Testirati se možete u Croatia Poliklinikama i suradnim ustanovama u Zagrebu, Splitu, Puli, Rijeci, Koprivnici, Osijeku i Slavonskom Brodu za police ugovorene do 31.08.2020.

*B lista lijekova uključuje dva pakiranja svakog lijeka s dopunske liste lijekova (B liste) po nezaštićenom imenu lijeka u osigurateljnoj godini.