ISPRAVAK NETOČNOG NAVODA

Iva Mia Erak nikada nije bila u vezi s Mamićem

02.03.2010 u 12:20

Bionic
Reading

Ispričavamo se Ivi Miji Erak zbog objavljivanja njenih fotografija uz tekst pod naslovom 'Vanja Mamić: Želim zaštiti djecu' i donosimo cjeloviti tekst demantija što su ga uputili odvjetnici koji zastupaju bivšu Bandićevu glasnogovornicu

Dana 16.02.2010. g. na stranicama internet portala tportal.hr od 16.02.2010. objavili ste tekst pod naslovom 'Vanja Mamić: Želim zaštiti djecu' te ste objavili tekst slijedećeg sadržaja: 'Zoran, bivši nogometaš i sprotski direktor Dinama, navodno je prema pisanju tjednika Extra, već dvije godine u vezi sa suvlasnicom tvrtke Smart Media Anom Šikić, koja je Vanji slala sms poruke koje su upućivale na nevjeru. Zbog toga je 38-godišnji Mamić, nakon 17 godina braka, navodno izbačen iz obiteljskog doma. No nije Ana jedina: Iva Mia Erak i Mila Horvat također su se našle na listi Mamićevih ljubavnica, ako je vjerovati navodima tjednika.'

Ispod naslova a prije gornjeg dijela teksta objavili ste i podnaslov 'Nakon što je objavljeno da je suprug aktivno vara već dvije godine, Vanja Mamić ne želi ništa komentirati, jer želi zaštiti svoju djecu.'

Također ste u kontekstu svega navedenog objavili i sliku naše stranke.

Na prvom mjestu istaknut ćemo činjenicu kako ste gornje informacije objavili bez ikakove valjane i argumentriane podloge, te uz sve navedeno objavili i sliku naše stranke.

S druge strane, u trenutku objave gornjih neistinitih podataka naša stranka je (a što Vam je obzirom na vrstu novinarstva kojom se bavite trebalo biti poznato) bila i sada je u drugom stanju te ista a budući se radi o rizičnoj trudniću istu mora kontroliriati kod nadležnog liječnika uz odgovarajući za to određeni posebni liječnički tretman.

Naša stranke je nakon objave predmetnog teksta i fotografije a zbog stresa uzrokovanog navedenom objavom bila primorana odmah potražiti liječničku pomoć.

Sam naslov, kao i gore citirani tekst dovode našu stranku u vrlo neugodnu poziciju u odnosu na osobe kojima je okružena, nadasve rodbinu i prijatelje.

Objavom navedenog dijela teksta i senzacionalističkog naslova u kojem je isti objavljen te fotografije naše stranke grubo ste povrijedili ugled i čast naše stranke, zbog čega ona trpi znatne duševne boli, nelagodu, te pritisak okoline u kojoj živi i boravi.

Kada se tome pridoda činjenica da se ista nalazi u drugom stanju, te da je podvrgnuta strogom liječničkom tretmanu poradi činjenice postojanja rizične trudnoće, ovakovo vaše ponašanje nije niti potrebno previše komentirati.

U javnosti se stvara i stvoren je potpuno pogrešan zaključak o ličnosti naše stranke, a naša stranka izložena je stalnom pritisku bližnjih, prijatelja i rodbine, te osjeća stalnu nelagodu i strah zbog objavljene neistinite, neprovjerene, informacije koja je dijelom teksta objavljenog na strancima portala tportal. hr u rubrici Showtime te naslova istog teksta, a ista navedeni strah i nelagodu osjeća i zbog fotografije objavljene uz predmetni tekst ,naslov te podnaslov istog.

Stoga Vas pozivamo da ovaj ispravak netočnih navoda te ispriku objavite na Vašem portalu sukladno Zakonu o medijima, na način da istaknete da naša stranka nikada nije bila u ljubavnoj vezi sa Zoranom Mamićem te da ista nije jedna s liste Mamićevih ljubavnica.

Iva Mia Erak,
zastupana po punomoćnicima:

Ana-Marija Leško, odvjetnica

Nikša Valjalo, odvjetnik