ISPRAVAK NETOČNOG NAVODA

Iva Mia Erak nije bila u vezi sa Zoranom Mamićem

26.02.2010 u 11:39

Bionic
Reading

Odvjetnički ured koji zastupa Ivu Miju Erak zatražio je od tportala ispravak vezan uz tekst pod naslovom 'Mamić varao suprugu s Milom Horvat i Ivom Mijom Erak'

Dopis objavljujemo u cijelosti:

Dana 16. veljače 2010. na stranicama internetskog portala tportal.hr od 16. veljače 2010. objavili ste tekst pod naslovom 'Vanja Mamić: Želim zaštititi djecu' te ste objavili tekst sljedećeg sadržaja: 'Zoran, bivši nogometaš i sportski direktor Dinama, navodno je, prema pisanju tjednika Extra, već dvije godine u vezi sa suvlasnicom tvrtke Smart Media Anom Šikić, koja je Vanji slala SMS poruke koje su upućivale na nevjeru. Zbog toga je 38-godišnji Mamić, nakon 17 godina braka, navodno izbačen iz obiteljskog doma. No nije Ana jedina: Iva Mia Erak i Mila Horvat također su se našle na listi Mamićevih ljubavnica, ako je vjerovati navodima tjednika.'

Ispod naslova, a prije gornjeg dijela teksta objavili ste i podnaslov: 'Nakon što je objavljeno da je suprug aktivno vara već dvije godine, Vanja Mamić ne želi ništa komentirati jer želi zaštititi svoju djecu.'

Također ste u kontekstu svega navedenog objavili i sliku naše stranke.

Na prvom mjestu istaknut ćemo činjenicu da ste gornje informacije objavili bez ikakove valjane i argumentirane podloge te uz sve navedeno objavili i sliku naše stranke.

S druge strane, u trenutku objave gornjih neistinitih podataka naša stranka je (a što vam je, s obzirom na vrstu novinarstva kojom se bavite, trebalo biti poznato) bila i sada je u drugom stanju te ista, a budući da se radi o rizičnoj trudnoći, istu mora kontrolirati kod nadležnog liječnika uz odgovarajući za to određeni posebni liječnički tretman.

Naša stranke je nakon objave predmetnog teksta i fotografije, a zbog stresa uzrokovanog navedenom objavom bila primorana odmah potražiti liječničku pomoć.

Sam naslov, kao i gore citirani tekst dovode našu stranku u vrlo neugodnu poziciju u odnosu na osobe kojima je okružena, nadasve rodbinu i prijatelje.

Objavom navedenog dijela teksta i senzacionalističkog naslova u kojem je isti objavljen te fotografije naše stranke grubo ste povrijedili ugled i čast naše stranke, zbog čega ona trpi znatne duševne boli, nelagodu te pritisak okoline u kojoj živi i boravi.

Kada se tome pridoda činjenica da se ista nalazi u drugom stanju te da je podvrgnuta strogom liječničkom tretmanu poradi činjenice postojanja rizične trudnoće, ovakovo vaše ponašanje nije ni potrebno previše komentirati.

U javnosti se stvara i stvoren je potpuno pogrešan zaključak o ličnosti naše stranke, a naša stranka izložena je stalnom pritisku bližnjih, prijatelja i rodbine te osjeća stalnu nelagodu i strah zbog objavljene neistinite, neprovjerene, informacije koja je dijelom teksta objavljenog na strancima portala tportal.hr u rubrici Showtime te naslova istog teksta, a ista navedeni strah i nelagodu osjeća i zbog fotografije objavljene uz predmetni tekst, naslov te podnaslov istog.

Stoga vas pozivamo da ovaj ispravak netočnih navoda te ispriku objavite na vašem portalu sukladno Zakonu o medijima, na način da istaknete da naša stranka nikada nije bila u ljubavnoj vezi sa Zoranom Mamićem te da ista nije jedna s liste Mamićevih ljubavnica.

Iva Mia Erak
zastupana po punomoćnicima:
Ana-Marija Leško, odvjetnik
Nikša Valjalo, odvjetnik