KUĆA IZ SNOVA

Istarska ljepotica ima sve što biste poželjeli

18.08.2016 u 17:50

  • +41

Villa Sancta Maria

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Villa Sancta Maria

Bionic
Reading

Unutrašnjost Istre postala je hit destinacija za miran i opušten odmor jer naše je lijepo more i dalje nadohvat ruke, a pitoreskna priroda idealna je za sve koji žele uživati u potpunom odmoru

Upravo zato gosti sve češće iznajmljuju tradicionalne i lijepo uređene kuće u skladu s prirodom. Jedna od njih svakako je doista posebna Villa Sancta Maria

Ova istarska ljepotica nalazi se pored Motovuna i njeno je uređenje trajalo godinu dana. Vlasnici su kompletno uredili infrastrukturu i napravili manje restauratorske zahvate, uvažavajući lokalnu arhitekturu i sve graditeljske elemente, a posebno poštujući tradiciju i autohtonost regije.

Upravo je zato svaka od šest spavaćih soba posebna i svaki kutak kuće odiše ljepotom tradicije uz sav mogući luksuz. Tradicionalna kamena kuća obogaćena je modernim detaljima koji su upotpunili uređenje i stvorili idealan prostor za odmor iz snova. Pazilo se na svaki detalj, pa je tako zidana kuhinja s plavim drvenim frontama jedna od poveznica interijera i eksterijera u tonovima uređenja.

Uređenje je u potpunosti osmislio i proveo sam vlasnik kao velik ljubitelj umjetnosti i dizajna. Većinom je učinio pomoću biranih antikviteta i umjetničkih djela, nadopunjenih zanimljivim komadima kupljenim na svojim putovanjima po svijetu.

I uređenju okućnice posvetila se posebna pažnja te je obnovljen zapušteni stoljetni maslinik zarastao u drač, a pritom je obogaćen mediteranskim arboretumom i organskim povrtnjakom.

Uz prelijep pogled na prirodu koja okružuje luksuznu vilu, eksterijer ima spektakularan bazen od 100 metara kvadratnih i zapravo je najveći privatni grijani bazen u tom dijelu Istre.

Krajem 2015. ljepota i kvaliteta vile međunarodno su priznate uključivanjem u renomirani svjetski katalog najboljih turističkih nekretnina Conde Nast Johansensa pa se Sancta Maria može pohvaliti time da je jedna tri nekretnine u Hrvatskoj koja je dobila tu laskavu titulu te jedina u Istri.