ZA CIJELU OBITELJ

Isprobajte ovo ukusno i zdravo varivo s noklicama i hrpom povrća, idealno za nedjeljni ručak

  • Autor: I. B. T.
  • Zadnja izmjena 26.03.2021 13:04
  • Objavljeno 26.03.2021 u 11:42
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Sergii Koval / Alamy / Alamy / Profimedia

Popularni gastro bloger Saša Vukić, koji stoji iza bloga Sašina kuhinja, redovito sa svojim vjernim pratiteljima dijeli ukusne recepte, a ovog puta nam je za oko zapeo njegov jednostavan i lagan ručak, idealan za vikend ili velika obiteljska okupljanja. Ukusno varivo s hrpom povrća, pilećim mesom i noklicama sigurno će oduševiti sve vaše ukućane

Sastojci

  • luk
  • češanj češnjaka
  • 30 g korijena peršina
  • 30 g korijena celera
  • 200 g mrkve
  • 30 g korabice
  • 200 g zamrznutog graška
  • 300 g brokule i cvjetače
  • 200 g pilećih želudaca
  • 200 g pileće jetrice
  • 500 g piletine (bilo koje meso, krila, leđa i slično)

Za noklice od crnog brašna:

  • 100 g crnog brašna tip 1600
  • 2 prstohvata soli
  • prstohvat praška za pecivo ili sode bikarbone
  • sjeckani listići peršina
  • 3 velike žlice vode
  • jaje
  • malo ulja

Dodatno potrebno:

  • 10 g soli
  • malo prokulica (ako imate)

Mješavina za gustoću:

  • 30 g istog brašna
  • 5 g mješavine začina
  • dl mlake vode

Priprema

1. Korjenasto povrće oguliti i sitno nasjeckati.

2. Pripremiti smjesu za noklice od crnog brašna i spremiti u hladnjak.

3. Pirjati 10 minuta sve povrće osim graška, brokule i cvjetače prema uputi u videoreceptu.

4. Dodati 3 litre vode, meso, posoliti i čim zakuha, kuhati pola sata.

5. Nakon proteka vremena dodati grašak pa nastaviti kuhati 10 minuta.

6. Sada dodati cvjetaču s brokulom i opcionalno, ako imate, malo prokulica pa nastaviti kuhati svega 5 minuta.

7. Nakon proteka vremena dodati mješavinu za zgušnjavanje i prokuhati nekoliko minuta.

8. Zakuhati noklice od crnog brašna i prokuhati 5 minuta.

U slast!

Varivo s piletinom, povrćem i noklicama

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!