SIGURNO ĆE VAM KORISTITI

Isprobajte ih odmah, zahvalite nam kasnije: Trikovi s hranom koji će vaš život učiniti jednostavnijim

31.07.2020 u 12:40

Bionic
Reading

Ovi korisni trikovi koje smo pronašli na TikToku oborili su s nogu milijune korisnika ove popularne društvene mreže, a sigurni smo da će oduševiti i vas

Popularna društvena mreža TikTok koja je posljednjih mjeseci pravi hit u svijetu prava je riznica maštovitih i korisnih savjeta i ideja. Već smo vam ranije otkrili trik za vezanje tenisica te kako posteljinu učiniti mekom poput oblaka, a sada je došao red da vam otkrijemo nekoliko korisnih trikova s hranom koji su postali hit na TikToku, a koji će vam uvelike olakšati svakodnevicu.

Ako vas zanima kako odrezati tortu na jednake djelove, kako iskoristiti staru majicu, kako najjednostavnije narezati mango ili kako zatvoriti vrećicu čipsa bez upotrebe gumice, nastavite čitate dalje.

Trik s vinom

Staroj bijeloj majici možete dati novi cool izgled. Uz pomoć vina možete postići tie-dye print koji je ove sezone 'must have' među trendsetericama. Svežite običnu bijelu majicu elastičnom gumicom, prolijte po njoj vino i kratko je stavite u pećnicu.

Trik s tortiljom

Ne znamo tko je otkrio ovaj trik, ali moramo priznati da je genijalan. Ubacite li tortilju u toster dobit ćete nabubreni okrugli kruščić koji potom možete prerezati i napuniti nadjevom po želji.

@clean_air

Accidentally discovered something not sure if this is a thing already ##LetsFaceIt ##IAmLost

♬ original sound - mitchflippo1

Trik s avokadom

Avokado je super zdrava namirnica prepuna zdravih masnoća koja bi se trebala često naći na našem tanjuru, no baš zato što je jako kalorična, često puta iskoristimo samo jednu polovicu avokada pa druga polovica brzo potamni. To možete spriječiti tako što ćete polovicu avokada umočiti u zdjelicu s vodom.

Trik s mangom

Postoje razne tehnike čišćenja manga, no ova se čini daleko najjednostavnija i pravo je otkriće. Umjesto da mango zarežete okomito, zarežite ga horizontalno po dužini. Potom zarvnite rukama polovice u suprotnim smjerovima i povucite.

Trik s krekerom i sirom

Krekeri i sir omiljena su kombinacija mnogih, a jedan korisnik TikToka otkrio je svima kako krekere koristiti kao alat za rezanje sira.

Trik sa staklenkom kikiriki maslaca

Sigurno vas frustrira kada dođete do dna staklenke pa teško dohvatite žlicom sav kikiriki maslac. Video otkriva kako dno sadržaja staklenke može dospjeti na vrh. Staklenku jednostavno nekoliko puta dobro zavrtite po podu kao što je prikazano u videu.

@shopsplat

This is so cool ! Watch till the end !

♬ original sound - shopsplat

Trik sa žitaricama

Djeca iz nekog razloga obožavaju jesti pijesak i teško im je objasniti da to ne smiju raditi. Ovaj se roditelj dosjetio trika koji će dobro doći svima onima koji imaju mališane. Šećerne žitarice u boji pijeska izmiksajte u električnoj sjeckalici, prebacite ih u zdjelu s lopaticama za igru u pijesku i možete bez straha gledati kako vaše dijete gura 'pijesak' u usta.

Trik s kalupom za led

Ono što mnogi od vas sigurno nisu znali je da na kalupima za led postoje mala udubljenja koja služe kao razdjelnici za vodu. Tako da kada mlaz vode udari u njih, voda se ravnomjerno i bez prskanja rasporedi unutar kalupa.

Trik s mladim lukom

Nakon što odrežete stabljiku mladog luka (zeleni dio), sačuvajte gomolj s korijenjem i utaknite ga u vodu. Nakon nekoliko dana izrast će novi mladi luk.

Trik sa zubnim koncem

Osim za održavanje higijene, zubni konac može poslužiti kao odlična alternativa nožu prilikom rezanja torte.

Trik s vrećicom čipsa

Ovaj video otkriva genijalan trik koji će vam dobro doći kad vam ponestane elastičnih gumica i kvačica, a ne želite da vam se preostali čips u vrećici osuši ili prospe po podu.

Trik s jajem i plastičnom bocom

Ako ste prilikom pripreme recepta zaboravili odvojiti žumanjak od bjelanjka, možete to naknadno učiniti uz pomoć plastične boce kojom ćete usisati žumanjak poput usisavača.

@davidparody1

Remove egg yolk with water bottle trick ##fyp ##cookinghacks ##foryou

♬ Roscoes - ZaeHD & CEO

Trik s limunom

Umjesto da limun ocijedite klasičnim načinom, pokušajte ga pri vrhu probosti metalnim ražnjićem i jednostavno stisnuti po sredini da sok iscuri van.

Trik s pizzom

Ako nemate mikrovalnu, ostatke pizze od jučer možete brzo i jednostavno zagrijati na vrućoj tavi.

Trik s jagodama i slamkom

Umjesto da peteljku odrežete nožem, možete je ukloniti plastičnom slamkom kako je prikazano u videu.

@bodylikealexus

Waste less strawberries by de-stemming w/ a straw! ##diy ##lifehacks ##tiktokpartner

♬ Myself - Bazzi

Trik s lubenicom i Pringlesom

Ovaj je trik odličan ako imate goste koje želite impresionirati lijepo serviranim tanjurom. Mini lubenice izdubite uz pomoć prazne kutije od Pringlesa i potom narežite na savršeno oblikovane okrugle ploške.