Međunarodni dan sporta

Iskoristi sunčanu subotu i dođi na Festival sporta na Jarunu

15.05.2024 u 09:59

Bionic
Reading

Sportska zabava za najmanje, mlade, ali i nešto starije

Proljeće i lijepo vrijeme probudili su u svima želju za izlaskom iz kuće i boravkom u prirodi. Sportske aktivnosti tako su postale ne samo sjajan način pripreme tjelesne kondicije za ljeto koje nam uskoro dolazi već i odlična prilika za druženje. Dobra vijest je da mnoštvo različitih sportova kojima se možemo baviti ne traže od nas sportsku spremnost, ali su i dalje korisni za naše zdravlje. Bilo da se volimo šetati, igrati badminton, voziti bicikl ili igrati odbojku, sve aktivnosti utječu na poboljšanje našeg krvožilnog sustava, jačanje mišića, ali i u ovom vremenu možda najvažnije – mentalnu relaksaciju.

Kolika je važnost sporta, Decathlon je u svom poslovanju odavno prepoznao, zbog čega u svibnju kada se obilježava Međunarodni dan sporta svim građanima bar na jedan dan kroz Festival sporta osigurava besplatno bavljenje brojnim aktivnostima na Jarunu 18. svibnja od 9 do 15 sati kod košarkaškog igrališta. Bilo da se prepoznajete u pojmu sportske atlete ili pak osobe koja rado boravi u prirodi uz aktivnosti s prijateljima ili obitelji, na Festivalu sporta ćete sigurno pronaći nešto za sebe.

Što vas to točno očekuje 18. svibnja od 9 do 15 sati na Jarunu?

Prijavi se na trku i pomozi Malom zmaju

Planirani program kreće trkom na 5 km za sve koji žele započeti jutro ovom aktivnosti, a ujedno svojom kotizacijom pomoći udruzi Mali zmaj i njihovim štićenicima, malim sportašima u siromaštvu. Oni koji možda ipak nisu spremni na trku, ali žele donirati udruzi i njihovom projektu Naj zmaj, moći će kupiti papirnate zmajeve, ali i jednostavno donirati putem platforme Čini pravu stvar kako bi mali sportaši u siromaštvu mogli sudjelovati na sportskim natjecanjima.

Sportske aktivnosti za sve uzraste

Za one koji vole različite vrste vježbi rastezanja i jačanja mišića, Decathlon je pripremio besplatan sat pilatesa i joge koji će voditi iskusni znalci iz Sparte Gyma, a na koje se svi mogu prijaviti kako bi sudjelovali.

Brojna sportska natjecanja u graničaru, odbojci, malom nogometu i košarci, ove godine organizirana su u suradnji sa Školskim sportskim savezom Grada Zagreba (ŠSSGZ) kako bi se potaknuo sportski natjecateljski duh i uključenje što većeg broja osnovnoškolaca u sportske aktivnosti na Jarunu.

A kako bi i odrasli mogli pokazati svoje vještine ispod košarkaškog obruča, posebno je organiziran i Decathlon hakl turnir samo za njih na koji se mogu prijaviti i osvojiti vrijedne nagrade.

Obožavatelje prirode će sigurno zanimati interaktivni kutak za kampiranje i planinarenje gdje će moći isprobati opremu za svoje sportske avanture i penjanje na umjetnoj stijeni uz pomoć stručnjaka iz The Hive Zagreba.

Ljubitelji biciklizma moći će popraviti svoj bicikl, ali i naučiti ponešto o pravilnom postupanju u prometu na radionicama koje za njih priprema Sindikat biciklista. Ako ste ipak više tip za vožnju romobilom ili rolanje, očekuju vas novi modeli ljubimaca na dva kotača koje možete isprobati na poligonu posebno osmišljenom za vožnju romobilima. Najmanji koji se možda još boje stati na role, imat će priliku uz pomoć voditelja Surf spota skupiti hrabrost i naučiti držati ravnotežu.

One željne malo opuštenije zabave očekuju badminton, stolni tenis i streličarstvo na kojem mogu vježbati svoju preciznost.

Inkluzija kroz sport

Kako bi u sportu uživali baš svi, Decathlon je pripremio i aktivnosti za osobe s različitim vrstama invaliditeta pa će u programu sudjelovati i Hrvatski sportski savez gluhih (HSSG) i njihovi štićenici pod sloganom „Jednakost kroz sport“ kako bi promovirali potrebu poticanja djece s oštećenjem sluha na aktivan život i njihovo uključivanje u redovan sustav sporta.

Svi željni učenja moći će u posebnom dijelu programa koji za njih priprema HSSG, usvojiti poneki znak znakovnog jezika kako bi se mogli lakše sporazumjeti s osobama s oštećenim sluhom.

Saznaj više o natjecanjima i aktivnostima na Festivalu sporta ovdje.