QUELLE FASHION.HR NAM DONOSI

Indija, boho glam i Julija Timošenko

12.02.2009 u 10:00

Bionic
Reading

Na modnom spektaklu u Varaždinu vidjet ćemo revije najboljih hrvatskih dizajnera inspirirane Indijom, sedamdesetima, boho glamom i neuništivom ženskom moći

Od 12. do 14. veljače Varaždin ugošćuje spektakularnu modnu manifestaciju Quelle Fashion.hr na kojoj će biti predstavljeno najbolje što hrvatski modni dizajn trenutačno ima. Revije etabliranih kreativaca Roberta Severa, Branke Donassy, Igora Dobranića, Nataše Kos, Maje i Petre Špoljar, Ane Marije Ricov, Stjepana Čuka, eNVy rooma, Igora Galaša, Ivice Skoke, Etne Maara i Ivice Klarića smjestit će se u prostoru nove Gradske sportske dvorane Varaždin. Posebno iznenađenje bit će revija Anamarije Brkić Amarie koja će predstaviti svoju novu kolekciju pod okriljem Dove kampanje za stvarnu ljepotu.

Novi Quelle Fashion.hr u kreativnom je smislu usmjeren prema crno-bijelom minimalizmu i tipičnim prirodnim karakteristikama koje predstavljaju jesen i zima. Kreativna direktorica kampanje za sezonu 2009/10. eminentna je hrvatska fotografkinja Mare Milin

Robert Sever
A što nam nude dizajneri?

Za proljeće/ljeto 2009. Robert Sever i Quelle su pripremili cijeli niz modnih poslastica, s prepoznatljivim 'Sever štihom' – od zanimljivih t-shirt majica s maštovitim printovima, laganih traperica, hlača te nezaobilaznih modnih dodataka - remenja, modnih privjesaka, ogrlica i narukvica, pa sve do prepoznatljivih Severovih torbica koje su stekle kultni status među poklonicama njegova dizajna.

U suradnji s brandom Zoltan, iza kojeg se krije kiparica Zdenka Gugić, modni brend Etna Maar će na Quelle Fashion.hr-u predstaviti kolekciju inspiriranu skulpturama. Voluminozne haljine izrađene od pletiva u crnoj, bijeloj i ljubičastoj boji bit će upotpunjene nakitom od inoksa koji u ovom slučaju ne služi isključivo kao accessoires, već kao dio samog odjevnog predmeta. Dizajnerica se ovom kolekcijom referira na žensku moć te kao inspiraciju ističe Juliju Timošenko kao čeličnu lady novog vremena.

Nataša Kos nam za novu sezonu najavljuje posjet Indiji u kolekciji nazvanoj INDIAvantgarde. Dizajnerica je inspirirana kahtakom, tradicionalnim indijskim plesom koji karakteriziraju narodne nošnje u žarkim bojama, obogaćene zlatnim zvončićima koji plesačima služe za ritam pokreta. Kolekcijom dominiraju unikatne haljine od svile i kašmira u plavim, zelenim, crvenim i zlatnim tonovima, upotpunjene kožnim kaputićima s prepoznatljivim indijskim accessoiresom. Na pitanje komu je namijenjena nova kolekcija , Nataša je izjavila: 'Žena koja će se pronaći u ovoj kolekciji je topla, seksipilna, voljena, otmjena i nadasve vjerna tradiciji, ali pritom ne mislim na tradiciju kao pojam strogoće. Mislim na tradiciju kao primjer dosljednosti samoj sebi, svom duhu i doticaju s iskonskom modom koju prilagođava sebi i svom životnom ritmu.'

Dvojac eNVy room u Varaždinu će predstaviti mini kolekciju inspiriranu luksuznim boho glamom. Retro stil s prizvukom 70-ih godina bit će dočaran kroz deset komada, načinjenih od muslina u jakim koloritima zelene, boje vina, crvene pa sve do  cvjetnih printova popraćenih nježnijim nijansama u boji pudera i prljavo bijeloj. Nezaobilazan detalj kolekcije su ovratnici, privjesci, mini bolera i prsluci od umjetnog krzna, uz nizove metalnih ogrlica, privjesaka i resica.


Jedan od dizajnera koji već četvrtu sezonu zaredom predstavlja svoju viziju na Quelle Fashion.hr-u je i Ivica KlarićKolekcija koju će ovaj put pokazati inspirirana je britanskom i francuskom aristokracijom, a karakterizira je snažan kontrast krojeva koji sežu od strogo krojenih korzet-komada do ležernih tulipan-formi. Kao temelj se isprepliću različite teksture crne, sive te boje pijeska s prepoznatljivim dizajnerskim potpisom u vidu jarkih boja - narančaste, žute, crvene i plave.

Mladi dizajner Igor Galaš propitivat će volumen i proporciju u kreiranju, uz kombiniranje high-tech tkanina i pletiva. U Varaždinu ćemo kroz tridesetak modela vidjeti monokromatsku izvedbu voluminoznih ovratnika i kapuljača, pletenih haljina, kaputa i vesti u tonovima crne, sive, maslinasto zelene i bež boje.