LASKAV ODABIR

Imate okrugli oblik lica? Evo koje će vam verzije bob frizure najbolje pristajati

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 16.11.2021 22:04
  • Objavljeno 16.11.2021 u 22:04
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Image Press Agency / ddp USA / Profimedia

Kraća frizura i okruglo lice oduvijek slove za dobitnu kombinaciju, a pripadate li i sami damama okruglog oblika lica, postoji nekoliko verzija trendovske bob frizure koje će upravo vama najbolje pristajati

Ukoliko ste se zaželjeli promjene imidža ove jeseni, s trendovskom i zahvalnom bob frizurom jednostavno ne možete pogriješiti. Danas svjedočimo bezbrojnim inačicama boba, a neki od njih posebno laskaju damama s okruglim oblikom lica.

Bob frizura A-linije istinski je klasik koji je uspio nadživiti brojne frizerske trendove tijekom godina. U slučaju ove verzije bob frizure kosa na vratu je vidljivo kraća od prednjeg dijela, povećavajući se do brade. Rezultat toga je stvaranje tipičnog A-oblika, pa okruglo lice izgleda uže jer su obrazi prekriveni.

Dugi bob

Ovaj tip bob frizure idealan je za sve one dame koje se ne mogi odlučiti između kratke i duge frizure, ali i za sve one dame s okruglim licem. Odlučite li se za dugi bob, obratite pozornost na njegovu slojevitost jer previše slojevito ošišana kosa ne čini uslugu okruglom obliku lica.

Ravni bob

Bob frizura ravnih i oštrih vrhova posebno će laskati damama okruglog oblika lica, a prema riječima frizerskih stručnjaka klonite se balayage, ombre i sličnih tehnika stvaranja pramenova u kosi, jer u slučaju ravnoga boba jedna boja je idealna.

Bob Carré

Ova vrsta bob frizure slična je francuskoj. Odlikuje se definiranim linijama, čuva prirodnu teksturu kose i zaokružuju ju suptilne zavjesa šiške. Volumen bi trebao bitui naglašen na samom vrhu kose kako bi se fokus uklonio s vrhova pramenova čime se stvara vizualan efekt podignute kose.

Bob s dugim šiškama

Opuštene i duge šiške u kombinaciji s bob frizurom predstavljaju dobitnu kombinaciju za dame s okruglim oblikom lica. Ne samo da osiguravaju svjež i mladenaćki izgled, duge šiške izgledaju šik i istovremeno iznimno ležerno.

  • +3

Bob frizure

Izvor: Profimedia / Autor: Chelsea Lauren / Shutterstock Editorial / Profimedia