VLATKA POKOS:

'Imam jedan veliki porok'

10.02.2012 u 15:14

Bionic
Reading

Na Choco Festu u Zagrebu voditeljica VIP otvorenja bila je Vlatka Pokos koja jako voli čokoladu i Brada Pitta, ali joj se baš ne sviđa Angelina Jolie

Na Choco Festu si jer ti se ime rimuje sa slatkim?
Da, angažirali su me jer sam jako slatka. Ha, ha! O mojem imenu nema pjesama, malo sam tužna zbog toga, ali mi govore da sam jako slatka. Kad sam bila mala, zvali su me Vlatka Patka, to nisam voljela, a sad mi čak i novinari tepaju da sam slatka Vlatka.

Što ima novo?
Ništa spektakularno. Uvijek imam neke angažmane, hvala Bogu. Zahvaljujući znanju stranih jezika, surađujem s Turističkom zajednicom grada Zagreba i Turističkom zajednicom Hrvatske. Prošle godine su siječanj i veljača bili katastrofa. Kako se govori o toj krizi, ljudi su se umrtvili, ali ove godine, meni se barem čini, stvari su bolje, ili sam ja nepopravljiv optimist.

Tako i treba.
Meni je stvarno poslovna godina solidno počela.

Tu si zato što voliš čokoladu?
Ne postoji čovjek koji ne voli čokoladu. To je moj jedini porok. Obožavam čokoladu i sve što ima veze s čokoladom.

Znači, slažeš se s time da je čokolada bolja od svega?
Kao što kažu da je šoping bolji od seksa? Nije. No dobar je i šoping i čokolada. Postoje neke znanstvene činjenice, tako tvrde, da žene toliko vole čokoladu jer u njoj ima dosta hranjivih sastojaka koji djeluju kao hormon sreće.

Kakvu čokoladu voliš?
Volim čokoladu s okusima. Volim tamnu čokoladu s narančom. Sentimentalno sam vezana za Milku. Kako su moji roditelji bili gastarbajteri, uvijek su donosili puno slatkiša. Uvijek sam njihov dolazak povezivala s tom Milkom. I sad kad sam odrasla, volim tu Milku jer u meni budi emocije iz djetinjstva.

Nedavno je sud presudio u tvoju korist, znači li to da se rješavaš duhova iz prošlosti?
Nećemo sad o tim temama, samo ćemo o lijepima. Uopće ne komentiram te ružne stvari. Ima tu još problema, ali čovjek se jednostavno prilagodi situaciji. Inače sam borac i s problemima se borim kako znam i umijem. Između tih problema sam jako vesela, dobre sam volje, radim…

Možda je i ljubav zadužena za tu dobru volju…
Nema ljubavi. Divno je kad čovjek postane zreo, i muškarac i žena, a kod žena je to još izraženije. Nisu to prazne riječi, ja sam se kao osoba jako promijenila i izgradila. Naravno da je divno kad imaš osobu s kojom dijeliš život, s kojom dijeliš čokoladu, skijanje i sve divne stvari u kojima uživaš, ali isto tako možeš biti sam i sretan. Neću vam glumiti, uvijek imam hrpu udvarača koji me zabavljaju, koji mi šalju SMS-ove. To je slatko, ali nisam ni u kakvoj vezi, jer ne može se čovjek zaljubljivati tako često. Ono što je kvalitetno to se rijetko susreće.

Brad Pitt nam dolazi, šteta što nije svratio na Choco Fest?
Rado bih ga vidjela i porazgovarala s njim. I možda još neke stvari. Ha, ha! Tko ne bi? Ali on mi je nedostupan, što ću se zamarati njime? Ima zgodnih frajera u Hrvatskoj koliko hoćeš. No šalu na stranu. Brada Pitta jako volim. Volim plave frajere, a njega volim jer je jako karizmatičan i vrhunski glumac. Takvih zgodnih Amerikanaca ima jako puno, no on se izdvojio svojom karizmom i talentom. Moj najdraži glumac je Paul Newman. On je meni savršen muškarac. To je čovjek koji je bio lijep i sa 80 godina. Uz njega jako volim Roberta Redforda, koji je isto plav i beskrajno šarmantan. Jako volim Brada Pitta od tih mlađih generacija. Njihov dolazak je velika promidžba za Hrvatsku.

A što misliš o Angelini Jolie?
Na Angelinu Jolie nisam ljubomorna ni u kojem slučaju i mislim da je previše mršava. Vanjski izgled je uvijek pokazatelj unutarnjeg stanja, tako da stvarno ne znam što se događa s tim ženama i zašto izgledaju tako stravično i anoreksično. Ne mogu shvatiti tu autodestruktivnost.