OZBILJNE OZLJEDE

Ikea povlači opasnu stolicu iz prodaje

24.01.2017 u 19:01

Bionic
Reading

Ikea poziva sve kupce koji su kupili stolicu za plažu Mysingso prije 24. siječnja 2017. godine da je vrate u bilo koju robnu kuću kako bi je zamijenili ili dobili puni povrat novca

Nakon pranja tkanine na stolici, postoji mogućnost da se stolica nepravilno sastavi, što može dovesti do opasnosti od pada ili ozljede prstiju. Ikea je primila pet izvještaja o nezgodama u kojima je stolica za plažu Mysingso zbog nepravilnog sastavljanja propala tijekom korištenja. U svih pet izvještaja spominju se ozljede prstiju koje su zahtijevale liječničku intervenciju. Navedene nezgode dogodile su se u Finskoj, Njemačkoj, Sjedinjenim Američkim Državama, Danskoj i Australiji.

'Tvrtki Ikea sigurnost proizvoda najviši je prioritet te svi naši proizvodi trebaju biti u skladu s nacionalnim i međunarodnim zakonodavstvom, kao i važećim standardima. Nad spomenutom stolicom za plažu provedena su mehanička i kemijska testiranja te testiranje tkanine, a sva su imala pozitivan rezultat. Stolica s unaprijeđenim dizajnom bit će, prema planu, dostupna od veljače 2017. godine.

Račun nije potreban za zamjenu proizvoda ili puni povrat novca. Za dodatne informacije posjetite www.ikea.hr ili da kontaktirate našu službu za kupce na broj 01/445-5444. Ikea se ispričava zbog svih mogućih neugodnosti koje ova obavijest može izazvati', stoji u priopćenju tvrtke.