STEMI Hexapod

Idealan poklon za vaše tinejdžere koji će obožavati i mladi i stari

25.11.2017 u 13:53

Bionic
Reading

Tražite li najbolji način da provedete kvalitetno vrijeme sa svojom djecom? Još niste sigurni što staviti pod bor za Božić 2017.? Imamo odgovor za vas

Imate li klince u višim razredima osnovne ili pak u srednjoj školi i željeli biste provesti više kvalitetnog vremena s njima, čuli ste za Snapchat Streak, ali niste sigurni da znate o čemu se radi?

Jeste li čuli za STEMI Hexapod - komplet za učenje stvaranjem?

Možete li zamisliti to da zajedničko vrijeme provedete sklapajući i programirajući super cool šesteronožnog robota koji pokrećete putem pametnog telefona i koji će plijeniti pažnju gdje god se pojavite.

Što kažete da se ovog Božića upravo STEMI nađe pod borom?

Ako se pitate zašto je to idealan poklon za vaše klince, razmislite o sljedećem: čitate li ovaj članak s mobilnog uređaja, računala, laptopa, tableta? Jeste li danas pretražili Google? Jeste poslali ili primili e-mail? Očigledno je da i vi i mladi danas sve više vremena gledate u ekrane svojih pametnih telefona.

Svima nam je danas jasno da tehnologija u našim životima zauzima sve važnije mjesto, a mnogi od nas su se već navikli na život u svijetu u kojem je pristup informaciji nadohvat ruke, u kojem nas navigira i orijentira GPS, u kojem nas vozi Uber, a smještaj iznajmljuje Airbnb.

Sve češće slušamo o tehnološkoj budućnosti koja nas očekuje. Pojmovi poput automatizacije, robotizacije, umjetne inteligencije, umreženosti svih uređaja (Internet of Things), virtualne i upotpunjene (augmented) stvarnosti -  samo su neki od buzzworda o kojima nismo sigurni ni što da mislimo.

Kažu nam da će za nekoliko desetljeća računala i roboti zamijeniti mnoge poslove koji danas postoje.

Što će vaš tinejdžer(ica) raditi kad odraste i počne razmišljati o svojoj karijeri? Okruženje će biti sasvim drugačije nego što je danas, a promjenu jedva da ćemo primijetiti s obzirom na to kako se brzo događa.

Većina nas danas zna samo koristiti tehnologiju. Vrlo rijetki umiju stvoriti tehnologiju, inovirati, kreirati nove vrijednosti. A upravo to - sposobnost stvaranja umjesto samo konzumiranja - bit će najvrednija stvar za poslove budućnosti. STEMI-jeva misija je promijeniti tu situaciju i usmjeriti mlade na učenje stvaranjem.

Priuštite svom djetetu mogućnost da sam stvori tehnologiju, a ovo je idealan trenutak da učinite to jer  STEMI do kraja 2017-te na bazzar.hr možete pronaći s 30 posto popusta. Nije li to izvanredna prilika?"

Prilika je to da svoje dijete usmjerite da se okuša u stvaranju, ne samo konzumiranju tehnologije, a istovremeno ludo zabavi. STEMI je tehnološka avantura u koju vaše dijete ulazi, a pritom izgleda cool, što je u današnjem društvu neobično važno.

Kroz proces stvaranja i programiranje robota svatko će naučiti stvari koje se većini ljudi čine kao znanstvena fantastika.

Napraviti svoju mobilnu aplikaciju? Prava sitnica. Nakon sastavljanja STEMI Hexapoda znat ćete osnove programiranja na intuitivnoj i logičkoj bazi.

Napraviti svoj punjač za mobitel? Nema problema - znat ćete osnove 3D modeliranja za kućište, kao i elektronike za shvaćanje kako postaviti osnovnu arhitekturu punjača. Gubitak punjača više neće predstavljati problem, u čas posla složit ćete vlastiti.

Najvažnije - kad jednom vaš robot prohoda - steći ćete nevjerojatno moćno samopouzdanje u svoj stvaralački potencijal.

STEMI je prilika za druženje i zajedničko učenje, kad i roditelj i klinci/klinke imaju slobodno vrijeme koje žele provesti na zabavan, ali i produktivan način.

Jesmo li spomenuli i koliko je STEMI Hexapod cool?