SAVRŠENE LJEPOTICE

I Nina Badrić i Severina 'žrtve' su Photoshopa

10.06.2013 u 14:43

  • +2

slavne face koje vole photoshop

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr

Bionic
Reading

Gotovo je nemoguće vidjeti slavnu facu na naslovnici nekog časopisa, a da fotografija prethodno nije obrađena u Photoshopu do posljednjeg detalja, nerijetko i do neprepoznatljivosti

Majstori Photoshopa muškarcima najčešće samo peglaju bore, ali u slučaju žena to je ipak zahtjevniji zadatak. One nerijetko izgledaju toliko nestvarno na naslovnicama da su pojedine fotografije morale biti i uklonjene. Nedavno je britanska Agencija za određivanje standarda oglašavanja s tržišta povukla oglase s Julijom Roberts i Christy Turlington zbog korištenja previše Photoshopa, uz obrazloženje da takve slike loše utječu na stavove žena o vlastitom tijelu, dodavši kako bi 'oglašivači trebali uspostaviti dodir sa stvarnošću'. Ipak, u nekim im je slučajevima progledano kroz prste.

Najveća žrtva Photoshopa u Hrvatskoj je Neda Ukraden, pjevačica koja na svojim promotivnim fotografijama izgleda sve mlađe i mlađe. Iako broji više od 60 godina, Neda i dalje energično cupka po pozornicama u vrlo dobroj formi, no kada je riječ o obradi fotografija, toliko pretjeruje da se čini da je o tome postala i ovisna. Bilo da je riječ o fotografijama u bikiniju, bilo samo u pripijenoj haljini, pjevačica je sličnija J.Lo nego samoj sebi.

Zaštitno lice modne kampanje za Mass je Severina, pjevačica koja ni ovoga puta nije odoljela ulozi razgolićene seksi zavodnice. Ipak, ni nju obrada u Photoshopu nije zaobišla. Na fotkama izgleda poput porculanske lutkice savršenih proporcija.

Uredništvo talijanskog IT magazina čekalo je upravo 40. rođendan Nine Badrić kako bi lansiralo naslovnicu koju krasi njezino lice, obrađeno do savršenstva. Digitalnom obradom ionako lijepo Ninino lice 'popeglano' je do nevjerojatnih razmjera. Nina nas je šokirala i na naslovnici Grazije na kojoj je također uljepšana više no što treba.

Zahvaljujući majstorima Photoshopa ostali smo zapanjeni kada smo slavnu manekenku Kate Moss vidjeli u opuštenom izdanju na plaži na Ibizi. 39-godišnja Kate našla se na meti paparazzo fotografa čiji je objektiv uhvatio i više no što je trebao. I dok se u modnim editorijalima pojavljuje zavidne linije, na kojoj bi joj svaka žena na svijetu pozavidjela, kada u javnost stignu fotografije koje nisu obrađene jasno je da je stvarnost ipak nešto drugačija.


Na naslovnici ruskog Harper's Bazaara našla se i Katie Holmes. Raspuštene kose, naglašeno našminkanih očiju, manjih korekcija na nosu te povećih korekcija na jagodicama, razvedena glumica izgledala je premršavo i ispijeno.

Tom Cruise je pak pozirao za naslovnicu časopisa W, pri čemu je upotrijebljena golema količina Photoshopa. Tom je gol do pasa, torzo mu je prekriven lažnim tetovažama, a kraj njega su dvije atraktivne plavuše s kojima se mazi. Iako slovi kao jedan od seksipilnijih holivudskih muškarca, to se u ovom slučaju nije uspjelo postići.