ODLIČNA PROMOCIJA

Huffington Post o 'najbolje čuvanim tajnama Hrvatske'

17.03.2016 u 15:41

Bionic
Reading

Ugledni Huffington Post posvetio je članak Hrvatskoj i njenim skrivenim draguljima. Kako polako prerastamo u turističku destinaciju koja je sve poželjnija, blogerica Roslyn Kent je napravila mali popis mjesta i situacija koji se u Hrvatskoj nikako ne smiju propustiti. Naravno, riječ je obali i čarobnoj kombinaciji sunca i mora za autentičan doživljaj Hrvatske

Uz silna pitoreskna mjesta kojima Hrvatska obiluje, Vis je savršen otok za potpuno uživanje. Kent predlaže da prvi dan provedete u glavnom dijelu grada i na plaži, posebice zbog brojnih zabačenih i skrivenih lokacija koje će vam osigurati privatnost i kristalno čisto more. Idući dan je idealan za rentanje automobila i istraživanje ostatka otoka.

Uvala Stončica je jedna od rijetkih pješčanih plaža, što je za Hrvatsku dosta neobično jer obiluje stjenovitim i šljunkovitim obalama.

Uvala Stiniva je savršena lokacija za istraživanje divlje i netaknute prirode. Jedini savjet je da se dođe u ranim jutarnjim satima kako bi se izbjegla gužva koju donose turistički izletnički brodovi. Iako na prvi pogled djeluje zastrašujuće zbog svoje visine i strmog puta kojim se spušta do uvale, vjerujte kako će se svaki korak isplatiti čim stupite na plažu.

Iako postoji vrlo velika mogućnost da ćete u Hrvatskoj piti pivo, svakako se trebaju kušati i brojna vina. Vis obiluje malim privatnim vinarijama koje ne izgledaju ni približno poput onih u Kaliforniji ili Kanadi. U malenim prostorijama u nečijoj kući proizvode se domaća vina i prošek koji se mogu kupiti po pristupačnim cijenama. Svakako će vas domaćini pozvati da prvo kušate nekoliko primjeraka na temelju kojih ćete se odlučiti za kupovinu. Možda nisu najkvalitetnija vina koja ćete imati priliku probati, ali će svakako biti zanimljivo iskustvo.

Savjeti:

1. Na Visu nećete pronaći hostele, stoga pronađite smještaj preko Air BnB-a i odsjednite u jednom od brojnih apartmana.
2. Prilikom unajmljivanja automobila, imajte na umu da su većinom vozila s ručnim mjenjačem. Može se pronaći i automatik, ali dosta teže i zasigurno će biti skuplje.
3. Zatvorene cipele obavezne su za spuštanje u uvalu Stiniva i pazite da ne ponesete previše stvari jer je put strm, a nošenje nepotrebnih sitnica bespotrebno.

Iduća destinacija je Hvar, poznat po svom odličnom noćnom životu, hostelima i pravoj otočkoj vibri. Osim bogatog društvenog života, nudi najljepše plaže ne toliko daleko od samog centra. Uz iznajmljivanje bicikla, na najbolji način istražite plaže Dubovicu i Zaraće, a one će vas oduševiti kristalno čistom vodom i zanimljivom obalom.

Savjeti:

1. Ne zaboravite masku za ronjenje i platnene tenisice koje će vam štititi noge od kamenja s plaže.
2. Zbog visokih temperatura je najbolje biciklirati dok ste još mokri od plivanja kako biste se lakše nosili s vrućinom.
3. Uvijek imajte dovoljno kreme za sunčanje kako biste izbjegli opekline zbog izlaganja suncu.

Zatim dolazimo do sigurno jednog od najavanturističkijih mjesta u Hrvatskoj, Omiša. Rafting na rijeci Cetini ili adrenalinski zip line preko tri vrha - odaberite što vam bolje odgovara.

Savjeti:

1. Kontaktirajte s agencijom preko koje želite ići na rafting ili zip line kako biste na vrijeme osigurali kacigu s kamerom i zabilježili nezaboravne trenutke.

Šećer na kraju je Pula. Jedan je od najzapadnijih gradova hrvatske obale, a granica s Italijom čini ga iznimno bogatim kulturnom ponudom. Nije neobično čuti i hrvatski i talijanski jezik na ulicama Pule, a isprobat ćete i najbolje pizze u Hrvatskoj. Hranu na stranu, park prirode Kamenjak okružen velikim stijenama i plažama sa svih strana je nešto što se ne propušta posjetiti. U Safari Baru ćete moći uživati sakriveni u divljoj visokoj travi, a odmah u blizini možete i skakati s litica u bistro more. A za one malo hrabrije i slobodnije, tu je uvala Sveti Mikula, koja pruža potpunu privatnost te nudističku plažu.