ZA HVALEVRIJEDNU AKCIJU

Hrvoje Klobučar: od zavodnika do umiljatog mačića

11.12.2014 u 17:01

Akcija udruge 'Prava šapa'

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Bionic
Reading

Hrvatski glumac Hrvoje Klobučar sudjelovao je uz brojna poznata lica u humanitarnoj akciji udruge Prava Šapa. Uz odricanje honorara svih koji su sudjelovali, snimljen je kalendar kojem je cilj promicanje volonterskog rada udruge i pomoć mačićima s ulice koji jedva čekaju da pronađu svoj dom

Između proba za nadolazeću predstavu 'Kolovoz u okrugu Osage' i igranja iznimno popularne predstave 'Don Juan', poznati kazališni i filmski glumac uključio se u akciju i bez problema transformirao iz zavodnika u umiljatog mačića.

Fotografija Hrvoja Klobučara predstavlja problem mačića lutalica koji nemaju adekvatnu njegu.

'Uhvati, steriliziraj, vrati'
projekt je pomoći u kojem se mačići hvataju na human način, steriliziraju i nakon oporavka vraćaju na lokaciju na kojoj su pronađene.

Osim Hrvoja, u humanitarnom snimanju kalendara sudjelovali su i Antonija Blaće, Nataša Janjić, Frano Domitrović, Saša Lozar, Giuliano, Andrea Andrassy i brojni drugi. Tako je primjerice TV voditeljica Antonija Blaće preuzela ulogu mačića koji su pretrpjeli ozljedu kralježnice i ne mogu se samostalno kretati, ali svejedno mogu biti zahvalni kućni ljubimci. Glumica Nataša Janjić preuzela je ulogu ozlijeđene mačke na ulici koju ljudi, nažalost, najčešće ignoriraju. Sve fotografije snimio je fotograf Marko Šolić.

Kalendare Prave Šape možete nabaviti od 12. prosinca od 19 sati na Benefitu u Ksetu po cijeni od 5 0kn i više ako ste voljni pomoći udruzi, ili ih možete naručiti poštom na svoju adresu putem facebook-stranice