DOMAĆE JE 'IN'

Hrvatski modni brendovi na crvenom tepihu u Cannesu

18.05.2015 u 21:23

  • +4

Dalibor Matanić i ekipa 'Zvizdana' u Cannesu

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Na premijeri filma 'Zvizdan' redatelja Dalibora Matanića u Cannesu glumci iz filma zasjali su u kreacijama hrvatskih modnih dizajnera

Matanićev film 'Zvizdan' uvršten je u službeni program festivala 'Un certain regard' (Poseban pogled), a svečanu premijeru imao je proteklog vikenda nakon čega ga je publika pozdravila gromoglasnim pljeskom.
Nakon 34 godine dugometražni hrvatski film našao se u službenom programu jednog od najprestižnijih svjetskih filmskih festivala, a glumci iz filma pozirali su pred okupljenim fotografima u kreacijama hrvatskih modnih brendova.

Tihana Lazović nosila je haljinu plavo-zelene boje koju potpisuje brend Lokomotiva iza kojeg stoji par Luka Grubišić i Lana Puljić, a Nives Ivanković zablistala je u plavoj čipkastoj toaleti Matije Vujice. Lukrecija Tudornosila je kreaciju s potpisom Tonija Rice i nakit Marija Nokaja, a odijelo Dade Ćosića potpisuje Ivica Klarić

'Zvizdan' je moj stav prema svijetu, zato ga smatram najosobnijim filmom dosad. Kad vidite film, vidjet ćete mene i sretan sam što ljudi to prepoznaju. Dugo vremena me proganja ta ideja da se kao autor filmski obračunam s netrpeljivošću koju svaki dan već dugo godina gledam oko sebe i čekao sam pravi trenutak da napravim film o snazi ljubavi na ovim prostorima', rekao je redatelj Dalibor Matanić.