FAKTOR PRIVLAČNOSTI

Hrvatice otkrivaju što ih pali na muškarcima

18.10.2012 u 09:59

Bionic
Reading

Ako mislite da žene na muškarcima pali samo fizički izgled, jako se varate. Stvarne žene otkrivaju da je još puno komponenti u igri te da stvari nisu ni približno jednostavne, kako se možda na prvi pogled čini

Iako se brojnim istraživanjima pokušalo otkriti što žene privlači na muškarcima, konkretan odgovor nikada nije dobiven. Vjerojatno ni ne postoji jednostavan odgovor s obzirom na to da ukusa ima koliko je žena na svijetu. No kako bismo muškom

rodu ipak malo olakšali stvari, otkrivamo što su nam stvarne žene rekle o muškarcima i onome što vole na njima.

Martina, profesorica biologije u jednoj srednjoj školi, priznaje da voli pristojne dečke. 'Odmalena sam voljela dečke koji su bili lijepo počešljani, uredno spremljeni, bili su odlikaši i nisu pravili probleme. Tako je i danas. Moj dečko odgovara toj kategoriji muškarca. Na fizičke atribute nikada nisam polagala pretjeranu pažnju. Važno mi je bilo samo da je muškarac viši od mene. Zapravo, kad malo bolje razmislim, nisu mi privlačni pretjerano mršavi muškarci. Ali, sve u svemu, palim se na visoke i pristojne dečke, one na koje možeš računati i one koje ti neće biti neugodno dovesti mami i tati na upoznavanje. Znate kako kažu: 'Svaka bi ga majka poželjela za zeta.' E na takve frajere ja padam', otkriva 35-godišnja Martina.

Na potpuno drugačiji način muškarce doživljava 27-godišnja Andrea, glazbenica i slikarica. 'Baš neki dan mi je mama održala lekciju o tome da se trebam opametiti i mudrije birati muškarce. Razumijem je, ali ne možeš naređivati srcu i emocijama. Ja volim frajere – u pravom smislu te riječi. Obožavam muškarce koji imaju malo dulju i pomalo neurednu kosu, volim da su snažni, ali ne debeli. Strašno me pale njihove ruke. Volim da su velike, muževne i da imaju lijepe prste i nokte. Pali me kad imaju onaj pomalo mračan stav. I obavezno moraju biti dominantniji. Ma obožavam da je sav ogroman, jer ja sam sitna, pa da se izgubim u njemu. Problem je što takvi muškarci najčešće nisu pouzdani i uglavnom su me varali. I sama sam svjesna da bih trebala početi birati drugačiji tip muškaraca, ali problem je to što me oni 'dobri' ne privlače', iskreno priznaje Andrea.

Fizički izgled iznimno je važan i 32-godišnjoj Jasmini, djelatnici u kozmetičkom salonu. 'Svi oni koji pričaju da ih privlači nečija nutrina, lažu. Naravno da je to važno, ali kad čovjeka prvi put vidiš, najprije vidiš kako fizički izgleda. Ako je frajer debeo i proćelav, naravno da me neće privući. Ja izgledam jako dobro i želim da tako izgleda i moj muškarac. Dakle, mene na muškarcu najviše pale njegove oči i usne, a ni guza nije za zanemariti. Ako muškarac ima veliku i mlohavu stražnjicu, to mi je totalno odbojno. Volim kad ima malu i čvrstu guzu, ali i dobre traperice u kojima će to biti vidljivo, samo ne smiju biti

Neke žene padaju na izgled, a neke na govor tijela

preuske. Volim muškarce s tamnim očima i punim usnama, a seksi mi je i ona bradica od tri dana. Treba biti visok, snažan, ali ne nabildan. Što se tiče karakternih osobina, volim da su sigurni u sebe, da malo pričaju, a puno rade, i da je netko na koga ću se moći osloniti kad dođu problemi', živopisno opisuje 32-godišnja Jasmina.

Za razliku od nje, 29-godišnja Nives, upravna referentica u privatnoj tvrtki, smatra da fizički izgled uopće nije važan. 'Bila sam s muškarcima koji su prema onim nekim klasičnim parametrima zapravo ružni. Prijateljice su znale komentirati da uvijek biram najružnije frajere. No meni to ne smeta. Nikada me nijedan muškarac nije privukao zbog svojega izgleda. Mene pali njegov stav i način na koji hoda, to je ono što prvo primijetim. Potpuno me uzbudi kad vidim da se muškarac kreće onako lagano, kao divlja mačka, s noge na nogu, i gleda na svijet ispod oka. Volim osjetiti taj stav, da je siguran u sebe, da ga nije briga za cijeli svijet. To mi je apsolutno seksi. Svog posljednjeg dečka primijetila sam u jednom klubu. Stajao je sam za šankom i djelovao je kao da ga baš boli briga za sve i bio je u nekom svom filmu. Takvi muškarci najčešće imaju neki svoj životni film, a problem je kad to nije i tvoj film. Onda veza ne može uspjeti. Tako je barem bilo u mom slučaju', otkriva Nives.

Petra, 34-godišnja pravnica u osiguravajućoj kući, kaže da pada na boemske tipove muškaraca. 'Privlače me muškarci koje ja zovem – Johnny Depp tip muškarca. Oni su pomalo nekonvencionalno odjeveni, imaju dužu kosu, ma uglavnom su opušteni u pogledu svog fizičkog izgleda. Obično su malo mršaviji, što mi je seksi. Volim one koji imaju duge tanke prste na rukama, a padam i na intelektualni pogled iza naočala. Nekada su me privlačili ozbiljni muškarci u odijelima, ali otkako ih svakodnevno susrećem na poslu, postali su mi odbojni. Sada cijenim opuštene muškarce koji se znaju dobro zabaviti i bez gomile novca i kojima je idealan izlazak izlet u prirodu. Pali me i pamet, odnosno to da je muškarac načitan i da može razgovarati o različitim temama. Čini mi se da je 'Johnny Depp tip muškaraca' romantičan, a nama danas tako nedostaje romantike. Mislim da me u biti to pali, taj osjećaj da je muškarac romantičan', priznaje Petra.