NOBLESSEOVA DORADA

Honda CR-Z dokazuje sportske osobine na Suzuki

11.03.2010 u 10:20

Bionic
Reading

Otkako je Honda predstavila hibridnog nasljednika legendarnog CR-X-a, ne prestaju prepucavanja fanova japanske marke po online forumima diljem svijeta. Uzrok polemika je snaga hibridnog sklopa, odnosno njezin potencijalni manjak

Naime, Honda je CR-Z-u, automobilu koji nazivaju nasljednikom CR-X-a i za koji tvrde da im je cilj bio pružanje sportskog doživljaja vožnje širokom krugu potrošača, namijenila hibridni sklop sačinjen od 1,5-litrenog atmosferskog četverocilindraša i elektromotora koji zajedno razvijaju tek 122 KS i 166 Nm.

Deklarirane performanse iznose 9,7 sekundi za sprint do stotke, a premda maksimalna brzina nije objavljena, trebala bi iznositi više od 180 km/h.

Ono što CR-Z-u manjka na papiru, automobil navodno nadoknađuje osjećajem u vožnji, a Honda se nije libila priznati da se pri izradi automobila ugledala čak i na Lotusove automobile.

Sve ovo može zvučati kao klasično PR zaslađivanje, no sada je na internetu osvanuo video japanskog tunera Noblesse s Hondom CR-Z na trkaćoj stazi Suzuka. S obzirom na to da je Noblesse primarno poznat po vizualnom tuningu, ovo je zapravo prva prilika da vidimo kako se CR-Z ponaša na sportskom terenu.