MILANSKI TJEDAN MODE

Holivudske ljepotice i bivši supermodeli na reviji D&G

03.03.2009 u 09:19

Bionic
Reading

Eva Mendes, Scarlett Johansson, Freida Pinto i bivši supermodeli Claudia Schiffer i Eva Herzigova stigle su u Milano samo zbog modnog dvojca Dolce & Gabbana

Slavni talijanski modni dizajneri Domenico Dolce i Stefano Gabbana priredili su pravi spektakl na Milanskom tjednu mode. Da bi svoju kolekciju za jesen-zimu 2009/10. predstavili su što boljem svjetlu, okupili su impozantan broj holivudskih ljepotica, s kojima surađuju poslovno, a s mnogima se i privatno druže. Osim Scarlett Johansson i Eve Mendes, u Milano je stigla i nova modna miljenica, mlada glumačka zvijezda Freida Pinto te bivši supermodeli Claudia Schiffer i Eva Herzigova.




Kolekcija koju su Dolce & Gabbana prikazali na Milanskom tjednu mode itekako slijedi već dobro poznate ovosezonske modne smjernice. A jedna od najvažnijih odnosi se na naglašena ramena! D&G dečki poigrali su se ramenima na sebi svojstven način- predimenzionirali su ih na gotovo groteskan način, te ih 'upakirali' u kožu i krzno.

Što se boja tiče, prevladavale su crna, bijela i ove sezone vrlo moderna ružičasta, dok su uzorci uglavnom točkasti. Kolekcija je odisala ultra-ženstvenošću, a cjelokupnom dojmu pridonio je i savršen accessories, poput kožnih rukavica i malih torbica. Retro osjećaje dečki su pobudili i haljinama i suknjama s likom Marylin Monroe, komadima koji će zasigurno naći svoje mjesto u ormarima poznatih trendsetterica.

vogue.co.uk