TAJNE MANIKURE

Potrudili ste se oko lakiranja noktiju, no nije potrajalo? Možda se razlog krije u jednoj od ovih najčešćih grešaka

22.11.2020 u 18:03

Bionic
Reading

Zbog globalne pandemije mnogi su se umjesto odlaska u kozmetičke salone sami brinuli oko svojih noktiju, no iako se čini kako se tu nema što pogriješiti, prisjetili smo se najčešćih grešaka prilikom 'DIY' manikure

Njegovane ruke i nokti itekako su bitni za cjelokupni stajling, stoga je bitno da izgledaju lijepo i uredno. Ako vam se čini kako vam kućna manikura ne traje onoliko dugo koliko biste htjeli, možda i vi radite ovih nekoliko grešaka:

Niste dovoljno pripremili nokte

Dakako, lak se neće dobro primiti ako su na noktima ostaci prašine, vlage ili starog laka. Nokte temeljito operite sapunom i vodom te posušite. Prije lakiranja prebrišite nokte pamučnom blazinicom namočenom u sredstvo za skidanje laka kako biste odstranili eventualne ostatke krema i losiona za ruke. Dodatni savjet: Radije se odlučite za uljne odstranjivače laka jer aceton nepotrebno isušuje nokte i kožu oko noktiju

Preskočili ste podlogu

Bezbojni bazni lak (ili podlak) služi kao podloga laku u boji i kada je nanesen preko baze, lak u boji će se bolje držati, što znači da će i više trajati. Podlak je mekane i ljepljive strukture tako da se može širiti i skupljati i tako prilagođavati noktu.

Pogrešna tehnika lakiranja

Lak uvijek nanosite u tri uske, jednake linije, prvo prijeđite četkicom po sredini nokta, a zatim sa svake strane. Pričekajte dvije minute prije nego nanesete drugi sloj. Pazite da lak za nokte ne namažete u predebelom sloju jer će se tada lakše oljuštiti. Pripazite i na sastav laka pa uvijek birajte proizvode bez toulena, formalina, formaldehida i ftalata.

Ne štitite nokte prilikom kućanskih poslova

Iako vam se to možda čini nepraktično, uvijek kada perete posuđe, podove i slično nosite zaštitne gumene rukavice, kao i pri bilo kojoj drugoj aktivnosti koja bi mogla oštetiti lak. Također, kad god stignete namažite nokte i kožicu oko noktiju sredstvom za njegu.