SHOW ZA PAMĆENJE

Hibridna moda u režiji Guccija: Talijanski div priredio modni spektakl

17.05.2023 u 11:53

  • +13

Gucci Cruise 2024

Izvor: Profimedia / Autor: Heon-Kyun JEON / AFP / Profimedia

Bionic
Reading

Na reviji održanoj u Seulu, studijski tim brenda Gucci priredio je spektakl slaveći hibridnu modu potpomognutu zvjezdanom glumačkom postavom

Talijanski Gucci ovog je utorka ušao u povijest kao prvi brend koji je predstavio modnu reviju u sklopu palače Gyeongbokgung. Izvorno sagrađena u 14. stoljeću, ovaj golemi kompleks – neka vrsta Versaillesa Dalekog istoka – bio je dom kraljeva iz dinastije Joseon.

Danas, nakon stoljeća bombardiranja, njezine zgrade su rekonstruirane, a svečano dvorište u kojem je Gucci organizirao svoj cruise show izgleda isto kao prije šest stoljeća.

Hipnotizirajući sukob epoha i kultura kroz pogled Guccija i veličanstvena počast međunarodnom utjecaju suvremenog južnokorejskog stila, glazbe i umjetnosti odjekivala je cruise kolekcijom brenda.

Ogromni reflektori obasjali su visoke pagode Gyeongbokgunga, dok je svaka pločica panoramskog dvorišta palače bila osvijetljena sićušnim svjetlima, a soundtrack revije sadržavao je glazbu proslavljenog južnokorejskog skladatelja, Jung- Jae Leeja.

Ranije ove godine, talijanski dizajner Sabato de Sarno – koji dolazi iz Valentina – potvrđen je kao novi kreativni direktor Guccija. Njegova debitantska kolekcija bit će prikazana u rujnu, a za to vrijeme studijski tim brenda Gucci pobrinuo se za novu cruise kolekciju, kao i posljednju  žensku i mušku konfekcijsku kolekciju. 

Ovoj reviji pristupili su kroz pogled globalne modne zajednice digitalnog doba, postavljajući si pitanje što povezuje suvremenu gradsku garderobu diljem kontinenata i kultura?  

Nadahnuti uličnim stilom Seula, predstavili su multikulturalni kozmopolitski izgled spojen od bogatstva žanrova, kultura i supkultura, koji je kulminirao u magnetskoj, drskoj, seksi estetici koja nadilazi geografiju.

Sa senzualnom sofisticiranošću Toma Forda iz 90-ih kao temeljom za Gucci i s bojama povezanima s Alessandrom Micheleom, kolekcija je, piše Vogue, istraživala niz hibridizacija, kako u odjevnim predmetima tako i u stilu. Inspirirajući se kulturom vodenih sportova u Seulu, gdje surferi često obilaze ogromnu rijeku Han, studio Gucci preobrazio je elemente ronilačkih odijela u kontrastne vrste odjevnih predmeta poput pariških buržoaskih odijela od buklea ili skulpturalne večernje odjeće koja se širi po podu.

Gucci Cruise 2024 Fashion Show Izvor: Društvene mreže / Autor: Gucci

Slike ljepljivih, sjajnih pudinga i želea stajale su na površinama majica hoodie i haljina, a dio su suradnje brenda s južnokorejskom umjetnicom Ram Han.

Modni dodaco bili su pretjeranog oblika i ukrasa, od trapezoidne Chain torbe - sada zamišljene u duginim bojama - do Horsebit modela nestvarno iskrivljenog oblika i ukrašenog draguljima. Cruise kolekcijem, studio tim Guccija najavio je trijumfalni povratak torbi iz ere Toma Forda.