saborska moda

HDZ-ovka modni uzor pronašla u Kim Kardashian

20.06.2017 u 12:23

Bionic
Reading

HDZ-ova saborska zastupnica Margareta Mađerić na današnjoj sjednici Sabora pojavila se u neobičnoj modnoj kombinaciji. Državna tajnica je stajling upotpunila prozirnim PVC sandalama na petu kakve nosi i Kim Kardashian

Državna tajnica za mlade i obitelj Margareta Mađerić izazvala je polemike nakon što je na današnjoj sjednici Sabora osvanula u ljubičastoj midi haljini 'A' kroja s tri četvrt rukavima. Haljina izgleda sasvim pristojno te je primjerena saborskom kodeksu odijevanja, no haljina nije ono što nam je privuklo pozornost.

Mađerić je na sjednici predstavljala konačan prijedlog Zakona o ravnopravnosti spolova, no umjesto onog što govori, u prvom planu bile su njezine cipele.

HDZ-ova saborska zastupnica ušetala je u Sabor u prozirnim PVC štiklama, identičnim onima kakve obožava slavna Kim Kardashian te time još jednom potegnula pitanje – što saborski zastupnici i zastupnice smiju, a što ne smiju nositi u saborskim klupama, odnosno što je neprimjereno njihovoj funkciji?

  • +6
Margareta Mađerić Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Odgovor na to pitanje nedavno smo potražili od bivše šefice za protokol u Uredu predsjednika Milade Privore koja je za tportal otkrila što nalaže kodeks odijevanja u Saboru.

Iako vas iz Sabora neće izbaciti ako ste došli u reklamnoj majici ili plastičnim sandalama poput ovih kakve nosi Mađerić, stručnjakinja Milada Privora ističe da se 'odijevanjem pokazuje poštovanje prema instituciji'.

HDZ-ovka je odabrala sandale koje neodljivo podsjećaju na Yeezy model koji potpisuje suprug slavne starlete, reper Kanye West. Originalne Yeezy sandale koštaju oko 3.300 kuna, dok se sličan model može kupiti na jednoj poznatoj kineskoj stranici koja prodaje replike dizajnerskih krpica već za 200-tinjak kuna.