CHANEL NA PARIS COUTURE

Haljine u kojima žene izgledaju nevino

26.01.2011 u 10:08

Bionic
Reading

Slatka mala nevinašca u nabranim pastelnim haljinicama, obogaćenim perlicama, okupila su se oko Karla Lagerfelda nakon glamurozne revije kojom je Chanel počastio modni svijet na Tjednu visoke mode u Parizu. Nitko nije bolje odgovorio na pitanje što to visoku modu čeka u sezoni proljeće/ljeto 2011.

Haljine i kompletići kakvih se ne bi posramila ni sama Coco Chanel padali su do poda u ledenim tonovima blijedoružičaste, plave i ljubičaste boje, ukrašeni tisućama perlica i kristala, kao i vezom, po pariškoj modnoj pisti. Remen haljinica nije klasično stegnut u strugu, već često počiva nisko na bokovima, a dizajner Karl Lagerfeld je itekako dobro uspio izmagijati da nijedna pokazana kreacija zbog toga ne izgubi na ženstvenosti.

U perlicama su i rukavice koje sežu do iznad lakta, kao i topići, a duge ledenosive suknje, koje počinju nisko na bokovima i spuštaju se u naborima, imaju raskošan dodatak pri samom dnu - u vidu perja. Neizostavne su i sjajne trakice kao tipičan šanelovski obrub, kao i mašnice.

Chanel je ponudio uske hlače koje se nose na trapezaste tunike, a da su i hlače samo za vrhunske prigode, govori bezbroj blještavih detalja kojima su zasipane. Taj A kroj vrijedi i za kaputiće od neizostavne boucle vune, kojima su rukavi ili kratki ili poludugi.

Od poznatih, reviju su došle pogledati urednica Voguea Anna Wintour, Kate Moss, glumice Kirsten Dunst Diane Kruger, Jerry Hall...