VELIKI TREND

Haljine s ovim detaljem omiljeni su odabir na crvenom tepihu, a danas dominiraju policama trgovinama

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 03.05.2021 09:23
  • Objavljeno 03.05.2021 u 09:23
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: AVALON.RED / AVALON / COBRA TEAM / BACKGRID / BACKGRID UK / ANWAR HUSSEIN / PA IMAGES / IMAGE PRESS AGENCY/AVALON.RED / AVALON / PROFIMEDIA

Modeli haljina s detaljem golog ramena postali su sinonim svečanog stila odijevanja. Od 90-ih godina pa sve do danas postali su neizostavnim prizorom na crvenom tepihu, a ove sezone predstavljat će idealan odabir za prigode poput vjenčanja i krštenja

Kao i brojni drugi uzvanici vjenčanja američke filmašice Rorry Kennedy, Carolyn je odabir haljine prepustila posljednjem trenutku. Naravno, kad se prezivate Bessette-Kennedy, pronalazak idealnog modela utoliko je lakši. Ova modna ikona 90-ih otišla je po haljinu za vjenčanje u poznatu robnu kuću Saks Fifth Avenue u kojoj je odabrala haljinu midi dužine s dugim rukavima koja je na modnoj pisti stvarala asimetriju otkrivajući jedno rame manekenke. Međutim, elastična pasica koja se pružala duž dekoltea omogućavala je nošenje rukava preko ramena.

Prema tadašnjim napisima, spomenuta haljina za koju se odlučila Carolyn iznosila je 1630 dolara te je bila dijelom ready-to-wear kolekcije Rive Gauche s potpisom modnog brenda Yves Saint Laurent pod kreativnim vodstvom dizajnera Albera Elbaza.

Carolyn Bessette-Kennedy nikad nije stigla na vjenčanje najmlađe nasljednice američkog senatora Roberta F. Kennedyja, pa tako nije imala ni priliku nositi spomenutu haljinu. Nedavnom smrću dizajnera kojeg je Carolyn toliko nadahnjivala, javnost na Instagramu podsjetila je na ovu crticu zaključivši da je njegova haljina mogla postati dijelom modne povijesti, a upravo ove sezone haljine na jedno rame slove za veliki trend.

  • +11
  • +8

Haljine na jedno rame

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Iako su svečane prilike za njihove nošenje uslijed pandemije koronavirusa svedene na minimum, haljine na jedno rame okupljaju elemente koji definiraju haljinu savršene gošće, bilo da je riječ o hodu na crvenom tepihu ili dolasku na vjenčanje od 90-ih godina pa sve do danas.

S asimetričnim, dugim rukavima koji jedno rame ostavljaju golim, haljine ovoga dizajna u većini sluačjeva krasi opuštena silueta, poput tunike, bez potpunog prijanjanja uz tijelo,

U različitim bojama i tkaninama, njezine najelegantnije inačice najčešće su stvorene od sjajnih materijala poput satena. Gotovo uvijek duge ili laskave dužine midi, haljine na jedno rame izvrsno će funkcionirati i kao haljina pri casual stilu odijevanju, o čemu dovoljne svjedoče aktualni modeli s potpisom pristupačnih high street brendova i vodećih dizajnera današnjice.