SINONIM PROLJEĆA

Cvjetni uzorak ponovno je zavladao zagrebačkom špicom, a stajliš djevojke danas ga najradije nose ovako

27.04.2021 u 13:03

Bionic
Reading

Dolaskom proljetnih mjeseci i buđenjem prirode cvjetni uzorak tradicionalno se nalazi u fokusu modne industrije. Ove godine najpoželjnije su njegove retro inačice istaknute na brojnim odjevnim komadima, a upravo njima posljednjih dana ne mogu odoljeti stajliš djevojke sa zagrebačke špice

Iako ga viđamo svake sezone, cvjetni uzorak dominira proljetnim mjesecima u godinama. Ovoj činjenici u prilog, osim bogate ponude na policama trgovina, dovoljno govore stajlinzi street style zvijezdi sa svjetske modne scene, ali i modno osviještenih dama sa zagrebačke špice.

  • +5
Ulična moda Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić / @street.threadz

Proteklih dana, kada smo kolektivno uživali u pravim proljetnim temperaturama, središtem hrvatske metropole dominirali su stajlinzi u znaku cvjetnog uzorka. Sudeći po njima, ove sezone najpoželjniji je u formi lepršavih haljina, a najradije ga nose uz obuću iz zimskih mjeseci.

Kratke cvjetne haljine i one laskave dužine midi, djevojke sa zagrebačke špice obožavaju nositi uz modele čizama poput verzija inspiriranih Divljim zapadom, kao i nabranih modela u maniri 80-ih.

Takozvani slojeviti stil odijevanja, koji se pokazuje idealnim u prevrtljivim vremenskim uvjetima, na zagrebačkoj špici itekako je aktualan, a u stajlinzima s cvjetnim haljinama viđenim na špici naglašava se različitim modelima, poput predimenzioniranih blejzera i traper jakni.

Kako bi proljetni stajlinzi u znaku cvjetnog uzorka bili efektniji, djevojke sa zagrebačke špice pobrinule su se za to dodacima poput trendovskih torbi s dizajnerskim potpisom.