PRLJAVA MODA

Gucci ponovno šokira: Tenisice koje izgledaju iznošeno i prljavo, a koštaju preko 5000 kuna

13.02.2019 u 14:51

Bionic
Reading

Obožavatelji krpica s potpisom Gucci ostali su neugodno iznenađeni kada su u web trgovini brenda ugledali nove modele skupocjenih tenisica koje izgledaju iznošeno i prljavo

Nakon što su javnost na društvenim mrežama uspjeli šokirati crnom vestom s visokim ovratnikom koju su mnogi proglasili rasističkom uspoređujući ju s licom Afroamerikanaca, modna kuća Gucci ponovno je postala glavna tema razgovora na društvenim mrežama – ovaj put zahvaljujući modelima takozvanih Screener tenisica.

Spomenute tenisice namijenjene muškarcima, koje se u prodaji nalaze po cijeni od 5200 kuna, stižu s ogrebotinama, izblijedjelom bojom i prljavim, iznošenim izgledom.

Gucci tenisice Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Kako navode u opisu proizvoda, spomenuti modeli tenisica Screener predstavlja referencu na old school tenisice s materijalima inspiriranim vintage sportskom obućom.

'Inspirirane klasičnim modelima iz 70-ih, ove tenisice miješaju kožu s platnom, stižu s prepoznatljivom crveno-zelenom trakom i vintage logom Gucci, a tretirane su na način da imitiraju izgled starih, iznošenih tenisica', stoji u opisu proizvoda na stranicama talijanske modne kuće.

Poput modela Screener koji dolazi u dvije verzije, Gucci je po istoj cijeni u prodaju lansirao i tenisice imena Rhyton koje su doživjele identičan tretman.