ZDRAVO I UKUSNO

Grickalica koju možete jesti do mile volje

  • Autor: G. R.
  • Zadnja izmjena 16.01.2015 08:33
  • Objavljeno 16.01.2015 u 08:33
pečeni slanutak

pečeni slanutak

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Kad vas uhvati želja za grickanjem, bilo da ste za uredskim stolom ili gledate napet film na TV-u, umjesto da posegnete za vrećicom nezdravog i masnog čipsa, napravite sami jednostavnu i zdravu grickalicu nakon koje se neće javiti osjećaj krivnje. Ova zdrava grickalica u kombinaciji sa začinima ima jako malo kalorija i masnoća, a ukusna je i bogata vlaknima

Potrebni sastojci:
količina slanutka po želji (dvije šake suhog slanutka ili dvije manje limenke)
1 žlica crvene dimljene paprike
malo kajenske paprike
maslinovo ulje
začini po želji, ružmarin, majčina dušica, origano

Priprema
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Slanutak iz limenke dobro ocijedite, a još je bolje skuhati u slanoj vodi slanutak koji ste prethodnu večer pomočili i također ga dobro ocijediti. Stavite u veću zdjelu i pospite začinima te dodajte nekoliko kapi maslinova ulja. Posolite po potrebi.

Slanutak dobro izmiješajte i stavite na lim koji te prethodno prekrili papirom za pečenje.

Pecite ga oko sat vremena povremeno miješajući sve dok ne postanu zlatno smeđe boje i hrskavi. Pustite da se malo ohlade prije nego počnete uživati u njima, a ako vam nešto ipak ostane za sljedeći dan pospremite ga u dobro zatvorenu kutiju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!