ZAŠTITNI ZNAK

Grabar Kitarović ne odustaje od omiljenog modnog aduta

12.04.2017 u 12:03

  • +7

Modni stil Kolinde Grabar Kitarović.

Izvor: Cropix / Autor: Bruno Konjević / CROPIX

Bionic
Reading

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović sudjelovala je na obilježavanju hrvatsko-američkih diplomatskih odnosa te još jednom nosila haljinu od čipke koja polako postaje njezin modni zaštitni znak

U rujnu prošle godine hrvatska predsjednica pozirala je u društvu sada bivšeg predsjednika SAD-a Baracka Obame i njegove supruge Michelle. Nekadašnja američka prva dama nosila je razigranu žutu haljinu posutu cvjetovima s potpisom Christiana Siriana, a Kolinda Grabar Kitarović odlučila se za izdanje u čipki.

Sada je istu haljinu nosila u Zagrebu na obilježavanju 25. godišnjice hrvatsko-američkih diplomatskih odnosa. Za svečani koncert klape Hrvatske ratne mornarice Sv. Juraj i sastava Flagship američke ratne mornarice hrvatska je predsjednica još jednom pokazala da najviše voli haljine od čipke. Američka veleposlanica Julieta Valls Noyes imala je sličan outfit. Njezina je haljina također bila izrađena od čipke, ali u sivim tonovima.

Kolinda Grabar Kitarović za razna svečana obilježavanja i važnije prigode rado bira čipku, i to najčešće crnu. Ako haljina nije u potpunosti od čipke, onda ima takve detalje. Osim tamnih kreacija, do sada je primjerice nosila i bijelu haljinu od čipke domaćeg dizajnerskog dvojca Elfs, ali i dvobojnu kombinaciju svoje omiljene hrvatske dizajnerice Aleksandre Dojčinović. Čini se da predsjednici odgovaraju njezini krojevi jer nosi više njezinih različitih haljina. Bez obzira na boju i kroj, zajedničko im je to što uvijek naglašavaju ženstvenost.