NOVI KLASICI

Gležnjače koje će osvježiti svaku modnu kombinaciju

26.01.2017 u 11:26

Trendi čizme na slavnim ljepoticama

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

U zimskim mjesecima jednostavno ne možete pogriješiti birajući klasične komade, osobito kada je riječ o obući, no sudeći po slavnim trendsetericama, ove zime poželjni su i neki drugi modeli

Kada govorimo o gležnjačama, crni modeli definitivno pripadaju bezvremenskoj kategoriji. Uz te klasične modele, slavne trendseterice u posljednje vrijeme kreiraju dnevne stajlinge uz asistenciju gležnjača koje odskaču od norme.

Gležnjače s petom od pleksiglasa

Posljednjih sezona svjedočimo dodatku na gležnjačama koji neće tako lako napustiti svijet trendova. Posebno su zanimljivi potpuno prozirni modeli koji pružaju pogled na odabir čarapa, a takve je nedavno prezentirala slavna Kendall Jenner.

Iako spomenuti model čizama djeluje komplicirano za kreiranje dobitnih dnevnih stajlinga, slavna Kendall pokazuje suprotno. Uz skupocjenu statement jaknu švedskog brenda Acne Studios, crni hoodie i traperice retro kroja, Kendall se pojavila u potpuno prozirnom modelu čizama koji je pružao pogled na mrežaste čarape.

repost @kendallxharry #kendall #jenner #kendalljennerstyle #kendalljennerupdates #kendalljenneroutfit

Fotografiju objavljuje Kendall Jenner's outfits (@kendalljenneroutfits)

Lakirane gležnjače s nakrivljenom petom

Iako nije riječ ni o kakvom novom modelu, ove sezone, zahvaljujući modnoj kući Balenciaga, lakirane gležnjače s tankom petom vratile su se u velikom stilu. Ako vas ideja o nošenju lakiranih gležnjača ne oduševljava, odličnom alternativom pokazat će se modeli s metalnim dodacima.

Za sve one koji žele unaprijediti praksu nošenja crnih gležnjača u zimskim mjesecima tu je model koji favorizira megapopularna Rihanna. Riječ je o lakiranoj verziji crnih gležnjača s detaljem nakrivljene pete – modelu koji djeluje više nego svježe u aktualnoj sezoni.

Rihanna in Los Angeles. More at www.rihannadaily.com

Fotografiju objavljuje Rihanna Daily (@rihannadaily)

Gležnjače u pastelnim nijansama

Ako od klasičnog modela gležnjača želite napraviti predah, odličnom zamjenom pokazat će se pastelne verzije. Nekoliko silueta obuće u pastelnim nijansama već je označilo jesensku sezonu, a riječ je o trendu koji ne pokazuje znakove stajanja. Ako razmišljate o isprobavanju pastelnih čizama poput Gigi Hadid, kombinirajte ih uz boyfriend traperice te naglasite crnom vestom i balonerom za modno pomaknut izgled bez prevelikog napora.

#gigihadid #reebok

Fotografija koju objavljuje @gigi_hadid_style

Gležnjače s platformom

Siluete čizama u duhu ludih 70-ih označile su modne piste aktualnih kolekcija, poput one Marca Jacobsa. Ovaj trend s modnih pista uspješno se preslikao i u uličnu modu. Hailey Baldwin, kao posljednja u nizu slavnih trendseterica, nije odoljela modelu čizama s platformom, a kombinirala ih je uz predimenzioniranu pletenu haljinu, čineći ih još zanimljivijima.