POČINJE SAKUPLJANJE

Gdje sve možete odložiti staro božićno drvce

06.01.2016 u 07:47

Bionic
Reading

Tradicionalno, na blagdan Sveta tri kralja većina će građana raskititi božićno drvce koje je krasilo domove od Badnjaka. Nakon što pospremite sve ukrase, rezana drvca negdje treba i odložiti

Iako se na području Zagreba već znaju lokacije u naseljima na kojima treba ostaviti staro božićno drvce, iz zagrebačkog Zrinjevca kažu nam da će sakupljanje po kvartovima početi u četvrtak i petak.

'Molimo građane da ne bacaju drvca u kontejnere za drugi otpad, već pored njih ili na neka vidljiva mjesta. Drvca ćemo sakupljati 10 do 15 dana jer računamo da će se primjerice skijaši vratiti kasnije pa će tek tada izbaciti bor', rekao nam je voditelj podružnice tvrtke
Zrinjevac, Igor Toljan.

Odbačena božićna drvca završe u kompostu pa su na taj način opet iskorištena. U prvom krugu prikupi se oko 60 do 70 posto svih drvaca, a zatim ostatak od onih koji malo dulje žele uživati u blagdanskoj čaroliji ili su bili na odmoru. Inače, božićno drvce možete sami odvesti u Reciklažno dvorište, čijih ispostava, primjerice, samo u Zagrebu ima u nekoliko kvartova.

Također, do 15. siječnja još stignete uživati u blagdanskoj čaroliji jer Toljan kaže kako će tada započeti raskićenje gradskih ulica u centru te božićnih drvaca u naseljima.

Ikea također reciklira božićna drvca

Popularni švedski brend Ikea objavio je da će ispred trgovine imati predviđeno mjesto za odlaganje božićnih drvaca, a reciklirat će ih i proizvesti namještaj od njih.