SVAKO MISTO SVOJU FEŠTU IMA

Gdje su najbolji provodi na otvorenom

28.12.2012 u 09:24

Bionic
Reading

Nezaobilazan dio silvestarskog provoda za mnoge su dočeci Nove na otvorenom koji će i ove godine na ulice i trgove hrvatskih gradova dovesti brojne domaće zvijezde

S obzirom na imena koja će nastupati, dobra zabava je zajamčena, a provod ne bi trebalo pokvariti ni vrijeme, iako se čak i u nekim gradovima uz more u novogodišnjoj noći očekuje snijeg.

Zagreb

Zagrepčani koji Novu tradicionalno čekaju na Trgu bana Jelačića posljednjih godina mogu uživati i u koncertima na Britanskom trgu, gdje će ovog Silvestrova nastupati Hladno pivo.

Novogodišnji program na Trgu bana Jelačića u Zagrebu počinje u 21 sat nastupom Zagrebačkih dečki i gostiju. U 22 sata stižu Kvartet Gubec i Đani Stipaničev, a u 23.30 Prljavo kazalište. Prljavci će svirku nastaviti nakon novogodišnje čestitke gradonačelnika i vatrometa, a u 1 sat nastupit će Radio Luksemburg.

Nina Badrić će nastupiti u Tomićevoj ulici u Zagrebu

Od ove godine dočeci su organizirani i na Zrinjevcu, gdje će se glazba puštati do tri sata ujutro te u Tomićevoj ulici gdje će zapjevati Nina Badrić.

Rijeka

Novogodišnja zabava na riječkom Korzu prvi puta nakon 25 godina okupit će izvornu postavu pop grupe Denis & Denis, koja će u 2013. krenuti na svoju povratničku turneju po Hrvatskoj.

Grupi Denis & Denis koja će novogodišnjim nastupom na Korzu obilježiti 30. godišnjicu svog prvog koncerta održanog 1982. na Korzu će se pridružiti legendarna zagrebačka grupa Psihomodo pop te riječki Mandrili. Potaknuti poznatim imenima koja će ih uvesti u Novu godinu, ali i dobrim iskustvima ranijih godina, Riječani s pravom najavljuju da riječka Nova godina uvijek 'drugačije miriše'.

Split

Ipak, najveći prošlogodišnji doček bio je u Splitu gdje se i ove godine očekuje 70-ak tisuća ljudi, a nastupit će klapa Rišpet, Zlatko Pejaković i TBF. Koncert će u 21 sat početi zvucima klapske pjesme, prije ponoći nastupiti bi trebao i Pejaković, dok će TBF Splićane zabavljati u prvim satima Nove godine do oko tri sata ujutro.

Doček će, kako je najavljeno, izravno prenositi televizijski kanal CMC i nekoliko lokalnih televizijskih i radio postaja.

Osijek

Osijek će i ove godine ponovo imati veliki, organizirani doček Nove godine na središnjem Trgu Ante Starčevića. Osječane će zabavljati Tamburaški sastav Lyra i Igor Delač, a otkucaje ponoći, uz čestitke političara, popratit će zvuci nezaobilaznog valcera. Program počinje oko 22 sata, a traje do 1.30 sati.

Pula

Neno Belan će Puležane uvesti u novu 2013.

Na pulskom Forumu od 22 sata svirat će Neno Belan & Fiumens te The Night Express. Osim na Forumu, Puljani će se po šesti put zaredom zabavljati i na novogodišnjoj Seasplash platformi koja će se nakon pet izdanja na Danteovom trgu u bogatijem i duljem izdanju održati na Karolini podno Arene. Manifestacija bi trebala okupiti 40-ak izvođača, a za razliku od proteklih godina kada su nastupali samo pulski izvođači, ovoga će puta nastupiti gosti iz inozemstva te iz drugih hrvatskih gradova.

Poreč

Porečki hotelijeri udružili su snage kako bi svoj grad učinili čim privlačnijim i za doček Nove godine angažirali jednu od najvećih hrvatskih zvijezda – Gibonnija. On će nastupiti na središnjem gradskom trgu, uz 15-ak pratećih glazbenika, a za koncert će se postaviti i videozid dužine osam metara.

Dubrovnik

Dubrovčane i njihove goste iz cijelog svijeta u Novu 2013. će uvesti klapa Intrade, Novi fosili i grupa DaRiva. Bogat glazbeni program na jednom od najljepših trgova – dubrovačkom Stradunu, počinje od ranih jutarnjih sati tradicionalnim kolendama i dječjom zabavom u 12.30 sati uz Sanju Doležal. Prvog dana 2013. u podne će na Stradunu zasvirati Dubrovački simfonijski orkestar.

Zadar

Staru 2012. Zadrani će ispratiti na tri lokacije u povijesnoj jezgri grada - na Narodnom trgu, Forumu i u Varoši, uz nastupe lokalnih bendova i ponudu zadarskih ugostitelja. Novogodišnji program započet će glazbom s razglasa u 21.30 sati, nakon čega će na Narodnom trgu nastupiti grupe Kanela i Galeb, a u Varoši Zaratino, Bepo Matešić i David te DJ Anđelo. Na Forumu nastupaju grupe Borgo i Black Coffee & Martine Thomas.