IZ PRVE RUKE

Gdje griješimo kod oblikovanja obrva i kako ih popraviti

02.10.2016 u 08:22

Bionic
Reading

Obrvama se nikada nije pridavala tako velika pažnja kao posljednjih godina, a kada znamo kako lijepo mogu uokviriti i naglasiti ljepotu lica, jasno je da se oko njih treba malo više potruditi

Čupanje i oblikovanje obrva koncem tzv. threading, drevna je metoda koja potječe iz Indije, a popularna je zadnjih godina. Domaća stručnjakinja za threading Manuela Picard, svoje znanje i usavršavanje stekla je u Londonu gdje je ovu tehniku učila deset godina. U njene ruke prepustile su se i brojne svjetske zvijezde poput Sienne Miller, Christine Bleakley, Andree Corr ili Lilly Cole, a nas je zanimalo kako treba njegovati obrve, gdje najčešće griješimo kada uzmemo pincetu u ruke i oblikujemo ih sami te što će biti u trendu nakon sezone gustih, raščupanih i oslikanih obrva.

'Specijalnim koncem od stopostotnog pamuka i svile uz antibakterijski učinak uklanjaju se i najsitnije dlačice što ostavlja kožu glađom, čišćom i mekšom, a za razliku od pincete koja čupka jednu po jednu dlačicu, koncem se uklanja puno više dlačica pa ostaju preciznije linije obrva', govori Picard.

Kako odabrati oblik obrva

Iako danas ne vladaju posebna i jedinstvena pravila, čini se da je prema mišljenju stručnjaka uvijek najbolje držati se što prirodnijeg oblika obrva koji se može naglasiti podizanjem luka.

Kod većine žena to će otvoriti oko i napraviti lifting, a boja obrva vizualno daje gustoću. Kako biste prilagodili boju obrva i kose dobro je da one budu za dvije do tri nijanse tamnije od kose jer tada se dobiva najbolji efekt.

Najčešće pogreške kod kućnog oblikovanja obrva

'Žene najviše griješe kada čupkaju obrve pincetom kod kuće i tada više upropaste obrvu koja je bliža ruci kojom čupkaju (najčešće desnu). Tada pokušavaju izjednačiti i drugu obrvu i na kraju previše stanje obrve', objašnjava Picard iz iskustva.

Njezin je savjet da tada pustite obrve neka rastu četiri do šest tjedana, a dobro sjenilo i olovka uz maskaru za obrve prikrit će nedostatke.

Zaboravite na bojanje i pretjeranu naglašenost - vraća se prirodan look

Mnogima se nisu svidjele naglašeno iscrtane guste i neprirodne obrve, a ako ste među njima, slobodno odahnite jer prirodno će opet biti in

'Mislim da će se sve više tražiti prirodnost obrva, bilo to threadingom, proizvodima ili microbladingom odnosno permanentnim iscrtavanjem koje je donedavno izgledalo pretjerano, no sada se koristi tehnika koja omogućuje prirodan izgled', poručuje Manuela Picard, no smatra da se tanke obrve neće tako skoro vratiti na prijestolje pa budite oprezni s pincetom ili se radije prepustite u sigurne ruke ako ne znate odrediti prirodan izgled.