LUDE KOMBINACIJE

Futuristički modni stil Lady GaGe

29.08.2009 u 10:44

Bionic
Reading

Uz sveprisutne vijesti o recesiji i mnogim drugim mračnim temama, nije ni čudo što nas Lady GaGa uvijek iznenadi, ali i razveseli svojom pojavom. Ne morate je voljeti, ali joj morate priznati da zna složiti najluđe modne kombinacije koje joj super pristaju

Stoga bi se moglo reći da je ova dama predvodnica futurističke svjetske modne scene. Često izgleda kao da je izašla iz nekog od filmova čija se radnja odvija u svemiru. Zapravo je ostvarila mnoge modne ideje o kojima oni sramežljiviji mogu samo sanjati.


Samo neka je neobično

Haljine s bogatim volanima i širokim krojem (vjerujemo da bi joj se po kroju svidjele narodne nošnje s našeg otoka Suska, samo kada bi ih vidjela!) apsolutno su 'Lady GaGa stil'. Još ako haljina ima kakvu neobičnu naramenicu koja strši u zrak – to je pravi pogodak.

Crni bodi postao je zaštitini znak Lady Gage, pa sada, tko god ga drugi obukao, dobiva 'kritike' da kopira ovu pjevačicu. Možda to i nije fer, ali moramo joj priznati da ga je itekako izvukla iz prašine i popularizirala. I k tome joj odlično stoji.

Još jedan modni predmet koji je Lady GaGa izvukla iz prašine je šal koji se nosi oko glave. Uz njega kombinira neobičnu tetovažu ili ukras na jagodici lica i postane pravi vamp! Svaka čast za hrabrost.

Još od Madonninih mladih dana nismo vidjeli nekoga kome izraženi grudnjaci tako dobro pristaju. Dok je Madonna obožavala zašiljene kreacije grudnjaka, Lady GaGa ipak voli one zaobljenije, ali u zlatnim i brončanim nijansama. U kombinaciji s ludim, velikim naočalama, zaista izgleda poput svemirca koji je upravo sletio na Zemlju.

Neki modni kritičari kažu da je Lady GaGa kopija populane lutkice Barbie. Možda i ne čudi ta usporedba – naglašeno plava kosa i ružičaste kombinacije koje pjevačica često navuče sigurno su dobra podloga za usporedbu. Ipak, Barbie je puno tradicionalnija, a Lady GaGa otkačenija u svojim kreacijama. Dok su za Barbie napravili tek klasičnu odjeću koja prati liniju tijela, kod Lady GaGe takvo što se rijetko sreće. Uvijek mora biti nešto zašiljeno, nešto što strši ili nešto što svjetluca.

Ima li sličnosti Josipe Lisac i Lady GaGe?
Sako s grudnjakom? Hm, mnogi bi se zagrcnuli i na samu pomisao na ovo, ali ne i Lady GaGa. Dakako, grudnjak mora biti neobičan, po mogućnosti sa srebrnim šljokicama.

A imamo li i mi svoju Lady GaGu? Iako se na prvu pomisao čini da nemamo, sjetimo se Josipe Lisac. Iako njezine kreacije, dakako zbog godina, mnogo više sakrivaju nego otkrivaju, za razliku od onih GaGinih, ipak se ova hrvatska diva nema čega sramiti i može se podičiti pravim futurističkim stilom, možda i boljim od onoga koji fura Lady GaGa. Naravno, sve ovisi o ukusima.

O otkačenoj pjevačici pročitajte i ovdje:

Mnoga lica i kreacije Lady GaGe pogledaj u ovom videu: