ovo morate probati

[FOTO] Ako ste ljubitelj talijanske kuhinje Mate Janković ima super fini recept za rižoto

15.03.2021 u 14:44

Bionic
Reading

Jedna od najznačajnijih i najomiljenijih kuhinja svijeta je - talijanska. Slavni domaći kuhar, kreator Hrvatske kuharice koji od 2019. godine na Facebook stranici dijeli recepte sa svojim pratiteljima, nakon odlučio je ponuditi još jedan način spravljanja rižota

'Hej sretnici koji pratite stranicu ovu! Nakon tutorijala nordijske kuhinje kojom sam obogatio vaš život, red je da krenemo u zemlju svima dragu - Italiju', najavio je na početku objave Mate Janković, a u nastavku kao i svaki put do sada u svom stilu - uz red duhovitosti i red 'psovki', objasnio kako napraviti ovo ukusno jelo.

'Stavite malo luka s malo smeđeg šećera i soli na nisku temperaturu', na početku je objasnio poznati kuhar i dodao: 'U mekani luk dodajete papar, balsamico i malo korice limuna. Sve ugasite i istresete sadržaj u drugu zdjelicu. Prodinstate pancetu, dodajete celer stabljiku i češnjak'.

U mekani luk treba dodati papar, balsamico i malo korice limuna. 'Sve ugasite i istresete sadržaj u drugu zdjelicu. Vadite iz ormara odležani carnaroli i dodajete u teću miješajući dok riža ne cakli. Sa strane vam stoji kipući temeljac. Ali prije toga dolijevate decilitar bijelog vina. Dodajete elegantnu dozu peperoncina, sok cijelo vrijeme podlijevate kipućim temeljcem dok miješate. Dodajete u risotto miješajući da bude 'a mantecato'. Odmorite ga kratko', poručio je na kraju.