ZNANOST U LJUBAVI

Formula koja otkriva da smo odabrali pravog partnera

13.03.2014 u 10:33

Bionic
Reading

Znanstvenici su osmislili formulu kako možemo biti sigurni da smo odabrali pravog životnog partnera, a istraživanja kažu kako je to najčešće peti seksualni partner po redu

Prema studiji sa 2.000 muškaraca i žena, najzadovoljniji smo petim seksualnim partnerom po redu.

Tako se, naime, izjasnila četvrtina ispitanih te vjeruju da im je peti partner po redu bio osoba s kojom su spremni podijeliti život. Tih 25 posto vjeruje da je četiri partnera sasvim dovoljno iskustva kako bi bili zadovoljni seksom

Jedan od pet muškaraca iznenađujuće vjeruje da je njihova prva partnerica idealna žena. Druga najvažnija osobina koju ljudi traže kod životnih partnera je smisao za humor. Redovan spolni život također je na vrhu liste. Oko 26 posto muškaraca smatra da je za uspješnu vezu bitan dobar seks, a to uvjerenje dijeli tek 13 posto žena.

Psihologinja Corinne Sweet objašnjava za Daily Mail da nam je peti partner po redu životni odabranik najčešće zato što se u tom trenutku osjećamo sigurni u sebe i svoju odluku.

Dodaje da dobar izgled može pomoći seksualnoj privlačnosti, ali to ne traje vječno, pa je važno da budete kompatibilni i na drugim područjima.

Formula:
1. Prvo pomnožite broj godina koliko ste se poznavali prije nego što ste postali par i tome dodajte broj 8. Neka se to zove specijalni broj.
2. Zatim isto napravite s prijašnjim partnerima, ali to pomnožite s dva.
3. Broj devet pomnožite vašom procjenom koliko je muškarac iskren, rangirano od 1 do 5, s time da je 5 najviša ocjena. Tu brojku dodajte specijalnom broju.
4. broj tri pomnožite s procjenom koliko je partnerici važan novac, također rangirano od 1 do 5. Dodajte specijalnom broju.
5. Skalom od jedan do pet ocijenite za oboje koliko imaju smisla za humor. Zbrojite i dodajte specijalnom broju.
6. Na isti način ocijenite izgled jedno drugome, zbrojite pa dodajte broj tri. Ovim brojem umanjite specijalni broj.
7. Važnost seksa partnerici i muškarcu odvojeno pomnožite sa 5. Zatim ih zbrojite i pomnožite još jednom sa 5 pa umanjite specijalni broj.
8. Ocijenite zasebno koliko vam je važna povezanost s obitelji, zbrojite i dodajte specijalnom broju. Konačni broj označava koliko ćete godina biti u vezi.