OTKRIVENA TAJNA

Evo zašto zvijezde uvijek blistaju na crvenom tepihu

26.02.2014 u 11:58

Bionic
Reading

Ljepotice na crvenom tepihu ponekad izgledaju nestvarno lijepo, ali iza njih stoji cijela vojska stilista koju skupo plaćaju

Pripreme za izlazak na crveni tepih uoči Oscara za mnoge su glumice odavno počele jer su svjesne da će biti izložene kritikama na račun svog izgleda pa se trude izgledati najbolje što mogu. Daily Mail otkrio je kako rade pripreme za pojavljivanje u javnosti i koliko ih to zapravo košta.

Priprema kože

Vizažistica slavnih Melanie Mills tako je otkrila da pripreme za lijep ten počinju najmanje tjedan dana prije velikog događanja. Rade se tretmani lica i cijelog tijela kako bi se izbacili toksini iz tijela i izgubio još koji kilogram. Omatanje tijela, mazanje kremama, spa tretmani i pilinzi dio su obaveznog paketa, a sve završava tamnjenjem lica i tijela.

Šminkanje na veliki dan traje čak dva sata, a Mills dodaje kako je tajna ujednačene boje kože po cijelom tijelu posebna podloga u boji koja se ne prenosi na odjeću.

Perika s čipkom

Direktor tvrtke Alterna Haircare i frizer Michael Shaun Corby otkrio je tajnu o posebnim perikama s čipkom koje zatežu lice. Perike od 40.000 kuna imaju čipku zbog koje se kod stavljanja na glavu koža lica podiže prema gore. Tako se podižu i obrve i manje se vide bore. Nakon stavljanja perike na glavu i namještanja višak čipke odreže se prema obliku lica i nitko ne zna da zvijezda ispod skriva pravu kosu. Perike su napravljene od prave kose s više boja pa je teško raspoznati da se radi o kamuflaži. Video prikazuje kako se točno koriste.

Tijelo

Osim strogog režima prehrane sa zdravim sokovima, trener Harley Pasternak kaže da slavni svakodnevno prohodaju najmanje 12.000 koraka i uz to rade vježbe za bolje držanje i figuru. Za pomoć u zadnji čas zvijezde koriste tretman VaserShape koji pomaže da skinu koji centimetar obujma u samo 45 minuta.

Plastični kirurg Peter Fodor pak otkriva da se manji zahvati poput ubrizgavanja botoksa rade nekoliko dana prije, a veći poput liposukcije mjesecima unaprijed. Procjenjuje da je oko 80 posto onih koji se spremaju za Oscare napravilo barem jedan zahvat, ali to nitko neće primijetiti ako je dobro napravljen.

Odjeća

Stilisti već znaju što bi njihove stranke željele pa obilaze modne revije u New Yorku, Londonu, Parizu i Milanu i traže komade koji bi ih izdvojili od ostalih. Stilist Brad Goreski ističe da su pogreške poput ocrtavanja rublja nedopustive. Ne biste vjerovali, ali mnoge zvijezde ispod haljina nose dvostrano ljepljive trake koje s unutarnje strane drže kožu, a s vanjske prianjaju za materijal haljine. Tako se pojačava dojam čvrstog i toniranog tijela. Stilisti to smatraju puno boljom idejom od bodija ili steznika jer možete oblijepiti samo određene dijelove tijela, a to dobro dođe s neobično krojenim haljinama koje puno otkrivaju.

Kod cipela se nitko ne usudi zapitati jesu li udobne. Ako odgovaraju stilu, nose se pod svaku cijenu.