OPASNA LJUBAV

Evo zašto zbog obožavanja mode možete u zatvor

10.04.2013 u 12:04

Bionic
Reading

Modni lažnjaci. Svatko od nas u svojoj kolekciji torba i odjeće vjerojatno ima bar jednog. No ako novi zakon prođe, u New York Cityju bi nošenje krivotvorina moglo biti ilegalno

Možda ste bili žrtva prevare ili ste ciljano kupili izvrsnu kopiju torbe svjetski poznatog brenda, u svakom slučaju, nošenje krivotvorina uskoro bi u New Yorku moglo postati protuzakonito.

Naime, Margaret Chin, članica gradskog vijeća New Yirk Cityja prva je još 2011. predložila zakon o kažnjavanju onih koji nose krivotvorine, no sada je odlučna da zakon progura do kraja, piše WWD.

Entuzijazam Margaret Chin može se gledati i u svjetlu njezina područja rada jer upravo je ona zadužena za okrug u New York Cityju koji se zove Chinatown i koji je neslužbeni sinonim za modne krivotvorine.


Kazne o kojima se razmatra su od 1.000 dolara do godinu dana zatvora. Ove posljedice snosit će oni 'koji su znali da nose krivotvorinu ili su trebali znati'. Naime, po cijeni robe, lokaciji prodajnog mjesta, zaštitnom znaku trebaju znati da određeni primjerak nije original.

Chin očekuje da bi se zakon mogao donijeti za nekoliko mjeseci.