OSTAVI TAJ LEŽAJ!

Evo zašto ne puštajte modne dizajnere blizu automobila

02.12.2011 u 10:29

Bionic
Reading

Što je automobil bez dobrog dizajna? Ako su nam prodajni rezultati mjerilo, odgovor je - neuspjeh. Ipak, nisu svi dizajneri istog kova. Dok jedni podizač ventila prepoznaju kao, pa… podizač ventila, drugi u njemu vide komad nakita

Da bi dokazao da je čak 90 posto njihovog novog hibridnog automobila, CT 200h, moguće reciklirati, Lexus je kvartetu modnih dizajnera dopustio da premetnu 2.000 dijelova u potrazi za onima od kojih bi mogli izraditi vlastite kreacije.

Moss Lipow, Eddie Borgo, John Patrick i Alejandro Ingelmo upotrijebili su različite dijelove, od ležajeva bregaste osovine do spomenutih podizača ventila, pa čak i brtve grane ispuha.

Neobična modna rješenja, od kojih se svakom ljubitelju automobila stisne srce, možete pronaći u fotogaleriji koju donosimo u nastavku. Ne propustite, također, pogledati video.

Lexus će modne detalje predstaviti javnosti na duplerici novog izdanja Voguea, nakon čega će biti prodani na aukciji, dok će prikupljeni novac biti doniran Američkom društvu modnih dizajnera CFDA.