A ŽENE STOIČKI PODNOSE

Evo zašto muškarci 'umiru' kad imaju prehladu

25.01.2013 u 10:52

Bionic
Reading

Znanstvenici su sada otkrili da doista postoji 'muška gripa' zbog koje muškarci doista više pate kad ih uhvate kašalj i prehlada

Vrlo često žene se žale na svoje muškarce da su kao djeca kad ih uhvati najobičnija prehlada ili gripa. Naime, žene puno bolje podnose takva stanja i gotovo da ih prehodaju, dok se muškarci previjaju u mukama i bolovima.


Znanstvenici su sada otkrili da doista postoji 'muška gripa' zbog koje muškarci doista više pate kad ih uhvate kašalj i prehlada. Kako su pojasnili znanstvenici, muškarci imaju više receptora u mozgu koji na neki način proizvode gore simptome, odnosno uzrokuju to da ih muškarci gore podnose.

'Uistinu postoje razlike između muškarca i žena kada je riječ o nekim bolestima. Ženski i muški mozak različito reagiraju. U slučaju prehlade, muški mozak uzrokuje puno više boli i zato možemo reći da su muškarci uistinu u lošijoj poziciji kada ih uhvati prehlada', pojasnila je dr. Amanda Ellison sa Sveučilišta Durham.

Ova će otkrića zasigurno razveseliti muškarce koji sada imaju i znanstveni odgovor na ženine prigovore. No jednako tako ova otkrića još jednom dovode u pitanje stav da su muškarci jači spol. Očito je da žene bolje podnose bol.