BOLJE NE

Evo koje stvari ne treba izgovoriti pred dečkom

11.07.2013 u 16:07

Bionic
Reading

Tebi se čini da si baš kul kad to izgovaraš, ali totalno si u krivu! Evo koje rečenice jako živciraju tvoga dečka

1. REČENICA: 'Ah, danas se osjećam jako ružnom!'
'Moja bivša je to znala vrlo često izreći. Uvijek sam imao dojam da je samo htjela izvući nekakav kompliment od mene. Nije mi se to sviđalo, zapravo me je živciralo', kaže Teo (15).
SAVJET: OK, svi smo katkad nesigurni u izgled, no ako se stalno kritiziraš i iznuđuješ pohvale ili komplimente, jasno pokazuješ da ti samopouzdanje nije baš na visini. Radije poradi na vjeri u sebe jer dečki ne mogu odoljeti curama koje pršte samopouzdanjem, bez obzira na izgled.

2. REČENICA: 'Isti si kao moj bivši.'
'Djevojke obožavaju izvući ovu rečenicu u žaru svađe. Meni to jasno govori da ili ta cura smatra da su svi dečki isti (što je totalno generaliziranje i seksizam) ili da nije preboljela bivšeg dečka', smatra Nikola (17).
SAVJET: Ovo je jedna od onih rečenica koju treba što manje koristiti, po mogućnosti izbaciti iz uporabe. Samo se postavi u njegovu kožu – sigurno ti se ne bi svidjelo da ti netko kaže: 'Vi cure ste sve iste!'

3. REČENICA: 'Nije ništa.'
'Kad to čujem od djevojke, znači upravo suprotno. Naježim se kad to čujem. Znači: 'Zeznuo si nešto, ali ne želim ti reći'', kaže Sven (18).
SAVJET: O da, ovo je jedna od onih izjava koje dečkima ne zvuče nimalo dobro. Opisuje ozračje 'pred oluju'. Ako te nešto muči, nemoj to zatomljivati u sebi, već iniciraj razgovor o tome. Možda nije ni shvatio gdje je pogriješio. Nedostatak komunikacije velik je problem u mnogim vezama, zato nemoj šutjeti ako nisi zadovoljna nečim u vašem odnosu, piše Seventeen.

273900,273850,273705,273667
4. REČENICA:
'Moj dečko iz snova je npr. Harry iz One Directiona (ili dodajte bilo koje od ovih imena: Channing Tatum, Andy iz Black Veil Bridesa, Ian Somerhalder, Taylor Lautner, Bradley Cooper...)
'Djevojka s kojom sam se tad družio nije prestajala pričati o Robertu Pattinsonu. Samo sam čekao da prestane s time. Uostalom, koliko jednog dečka ta tema može zanimati? A kad je rekla: 'Pattinson je moj dečko iz snova', bilo mi je dosta. Pomislio sam: 'Pa sretno s Pattinsonom!'', požalio se Matija (16).
SAVJET: O svojim tihim patnjama iz svijeta slavnih nemoj pričati s dečkom! To je zbilja tema samo za frendice. Da rezimiramo: dečki ne žele slušati o drugim muškarcima, pa bili oni i iz showbizz svijeta.

5. REČENICA: 'Je li ti ona zgodna?'
'Ovo je jedna od onih rečenica zbog kojih se odmah počinjem preznojavati. Jer štogod da kažete, nije dobro!', rekao je Lukas (17).
SAVJET: Ako se radi o objektivno gledajući atraktivnoj djevojci, on je u vrlo nezgodnoj poziciji. Ako kaže da nije zgodna, znaš i sama da ne govori istinu, a ako kaže da je – možete se oboje uvući u neugodnu raspravu. Mislimo da ćeš se složiti s nama da je možda bolje to prešutjeti.