ISPROBAJTE SAMI

Evo kako u svega nekoliko koraka napraviti vrhunsku pedikuru i pripremiti stopala za sandale

14.07.2019 u 12:48

Bionic
Reading

Ljeto je već u svom zamahu, a vi još niste otišli pedikeru i sredili svoje pete i nokte? Ne brinite, uz nekoliko jednostavnih koraka koje preporučuju stručnjaci svoja ćete stopala urediti kod kuće i ponosno ih pokazati u sandalama

Da su stopala poprilično izložen dio tijela jer ih većinu godine držimo zatvorenima u obući, čarapi i papučama, već svi znaju. Zato ovom dijelu tijela treba dodatna njega prije ulaska u sandale i odlaska na odmor.

Ako još uvijek niste to napravili i prepustili se u ruke stručnjaka, evo kako u svega nekoliko minuta stvar možete srediti kod kuće poput profesionalca.

Prvo što trebate je napraviti ljekovitu kupku za stopala koja će omekšati kožu i samim time olakšati vam odstranjivanje mrtve kože. Stručnjaci savjetuju da u kupku dodate nekoliko kapljica ulja čajevca koje će sa stopala eliminirati bakterije, uzročnike neugodna mirisa.

Također, dobro je napraviti blagi piling stopala. U drogerijama možete pronaći razne soli za kupanje, koja će vam dobro doći kao sredstvo za piling, ili jednostavno kupite već gotove proizvode za piling.

Nakon što ste desetak minuta namakali stopala i napraviti piling, vrijeme je za odstranjivanje viška kože koja se umrtvila i koja nikako ne djeluje oku primamljivo na vašim petama ili palcu.

Pri ovom koraku koristite oštriji kamen s rupicama ili rašpu za struganje koju većina domaćinstava ima u kupaonici. Krenite od peta pa se lagano spustite prema prstima ali pazite da se stružete preduboko kako ne bistre napravili rane na stopalima. Dovoljno je maknuti prvi zadebljani sloj.

Nakon toga bacite se na rezanje noktiju i pravilno oblikovanje istih, pazeći pritom da ne ostavite uglove noktiju neoblikovane kako vam ne bi urastao nokat. Po želji i potrebi nokte nalakirajte. Imajte na umu da je ljeto pa su vedre i jarke boje dobrodošle.

Zadnji korak je hidratizacija uređenih stopala. Nanesite sloj nježne kreme na dno stopala i pazite da ne oštetite naneseni lak za nokte.