BEZ JAUKA

Evo kako se najbezbolnije depilirati

17.06.2013 u 08:45

Bionic
Reading

Depilacija bikini zone ne može biti u potpunosti bezbolna, ali postoje načini na koje bol možete svesti na najmanju moguću mjeru

Čupanje dlačica s bikini zone nije ugodno iskustvo, ali većina žena se na to odlučuje jer smatra da je to lijepo i higijenski. Ako se ubrajate u tu skupinu, onda će vam dobro doći savjeti za što manje bolnu depilaciju bikini zone.

Mjesec dana čekanja
Vjerojatno već znate da čupanje dlačica dok su male nije učinkovito. Morate čekati da dlačice narastu kako bi depilacija bila što uspješnija. Između dvije depilacije ostavite barem mjesec dana u kojemu će vam dlačice rasti. Zasigurno ćete doći u napast da uzmete britvicu i popravite situaciju, ali nemojte jer onda kasnije depilacija neće biti uspješna.

Pripazite na infekcije

Ako sami čupate dlačice na genitalijama, budite oprezni. Ako na nekim dijelovima pribora piše da su jednokratni, onda nemojte nanositi još dva ili tri puta. Postoji opasnost od nakupljenih bakterija i potencijalne infekcije koja može biti neugodna. Čak i ako idete kod kozmetičarke, napomenite joj da pazite na takve stvari i neka vam ne stavlja već korišteni pribor.

Piling dan prije
Prije depilacije obavezno napravite piling i to noć prije. Budući da piling također može izirtirati kožu, dobro je to učiniti nekoliko sati ranije, a najbolje noć prije depilacije. Piling je nužan kako bi se uklonile mrtve stanice i nečistoće, a sve kako bi depilacija prošla što bolje.

Uzmite tabletu protiv bolova
Žene znaju da je depilacija bikini zone iznimno bolna. Neke čak maštaju o anesteziji, ali to se neće dogoditi jer morate moći osjetiti je li vosak možda prevruć. No, postoji kompromisno rješenje. Sat vremena prije depilacije popijte tabletu protiv bolova. Ona će vam malo ublažiti muke. A da vam bude još lakše, sjetite se kako ćete biti glatke i lijepe.

Duboko dišite
Bol se, dakle, ne može u potpunosti izbjeći, ali je možete ublažiti i pravilnim disanjem. U stresnim situacijama (a čupanje dlačica s genitalnog područja to zasigurno jest!) ljudi zabroave disati, odnosno dišu plitko. Sjetite se toga i duboko udišite i izdišite. Takav pristup dokazano djeluje!

Aloe vera za njegu

Koža bikini zone nakon depilacije iznimno je osjetljiva pa joj trebate posvetiti puno njege. Najbolje je osjetljivo područje mazati kremom ili gelom od aloa vere koji će umiriti kožu. Mažite taj dio i idućih dana i to barem još pet dana nakon depilacije.