FENSI ŠMENSI

Evo kako obnoviti ispucale vrhove i njegovati kosu kod kuće

03.10.2017 u 11:51

Bionic
Reading

Pravilna njega kose je ključna za zdravu i sjaju kosu i zato je Boris Banović odlučio provjeriti što sve radimo pogrešno i kako bi zapravo trebali voditi brigu o kosi

Mnoge žene ne vode računa o svojoj kosi koliko bi trebale. Redovito šišanje vrhova uz svakodnevnu njegu, osnovni je preduvjet za zdravu i sjajnu kosu. Nakon ljetnih mjeseci kosa je prekomjerno oštećena pa joj je potrebna i temeljita regeneracija.

U razgovoru sa stručnjakinjom, tportalov modni kritičar Boris Banović istražio je kako obnoviti kosu nakon ljeta, treba li se upuštati u pripremu vlastitih pripravaka za kosu te kako bi trebala izgledati rutina njege kose kod kuće.

'Žene pokušavaju same home made žumanjak, limun, orah, pa se to prelijeva, ostavlja… Za to nema potrebe. Ako nisi stručan i nemaš određene alate ne možeš prepoznati je li ta kosa strukturno oštećena od koloracije ili je dehidrirana. To su dvije totalno različite stvari', tvrdi Evelin Benković, vlasnica frizerskog salona Evelin u Zagrebu.

'Nakon mora najvažnije je nahraniti kosu. Mi imamo vlas koja je cijelo vrijeme izložena vjetru, soli, suncu, fenu, toplinama, i svi ti hranjivi sastojci iz kose jednostavno ispare', dodaje Evelin Benković.

Ono što mnogi nisu znali jest da je nakon šamponiranja vrlo važno iz kose izvući svu vodu prije nego li se stavi hranjiva maska – 'U slučaju kad je kosa puna vode ona nema gdje penetrirati, dakle ne može ući u samu strukturu vlasi gdje bi trebala ući', istaknula je frizerka koja napominje kako je kosu svako toliko potrebno nahraniti i napraviti piling vlasišta kako bi se odstranile masnoće i odumrle stanice kože s tjemena.

Pogledajte video i otkrijte kakve sve korisne savjete predlaže poznata frizerka te kako pravilno njegovati kosu kod kuće.

Fensi šmensi - Njega kose Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr