MAŠTA RADI SVAŠTA

Evo kako možete osvježiti stan bez potrošene kune

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 12.03.2016 07:54
  • Objavljeno 12.03.2016 u 07:54
Kuhinja

Kuhinja

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Donosimo vam neke ideje pomoću kojih možete urediti stan bez ulaganja. Uz pomoć stvari koje većć imate u kući možete napraviti makoever doma bez utrošene kune. Potrebno je samo malo dobre volje, vremena i zrnce mašte

Dekoriranje u znaku zelenila

Kako biste udahnuli novi duh svom životnom prostoru, dovoljno je da se zaputite u dvorište ili prirodu kako biste nabavili zelenilo kojim ćete dekorirati stan. Zelenilo daje malen ali značajan doprinos u izgledu stana. Sve što vam uz zelenilo treba je vaza i malo svježe vode.

Feeling It: Wall Treatment Ideas to Match Any Mood (Click link above in our profile to read the post on Apartment Therapy!)

Fotografiju objavljuje Apartment Therapy (@apartmenttherapy)

Promislite izgled interijera

Uz pomoć olovke, papira i malo fizičkog napora, možete u potpunosti promijeniti izgled interijera, primjerice pomicanjem sofe do prozora ili micanjem namještaja od zidova. Nemojte se bojati dati potpuno drugi pečat svom interijeru miješajući namještaj ili dekoracije iz drugih prostorija.

Otkrijte originalan izgled zidova i drvenarije

Ako živite u starijem stanu, velike su šanse da su zidovi obojeni i prerađeni nekoliko puta, no znate li što zapravo leži ispod njih? Osim zidova, drvenim vratima probajte otkriti prvobitan izgled, a isto možete učiniti s drvenim gredama ili lamperijom. Trend guljenja zidova kako bi do izražaja došao njihov prvobitan izgled sve je veći i uočljiviji u mnogim interijerima. Ovakav zahvat ništa vas neće koštati, a stanu će podariti svjež i trendovski izgled.

Korištenje ostataka boje

Svi smo se barem jednom našli u situaciji u kojoj nam je ostala određena količina boje koju nakon soboslikarskih radova nismo željeli baciti. Upravo tim ostacima boje možete učiniti čuda, primjerice na dotrajalom namještaju, tako što ćete je primjerice iskoristiti za bojanje stolica.

Stilizirajte namještaj prije odbacivanja

Ako posjedujete star i zapušten komad namještaja, probudite u sebi unutarnjeg dekoratera i učinite najbolju moguću preinaku. Svoj dotrajali komad namještaja dekorirajte s par knjiga, slika ili ogledala i možda ćete, prije finalnog bacanja, stari namještaj gledati sasvim drugim očima.

Uređenje svedite na minimum

Kad vam se postojeći dekor interijera učini zastarjelim, ponekad ne morate nadodavati ništa kako biste ga učinili boljim. Čuda možete učiniti samo uklanjanjem određenih elemenata iz prostora koji se više ne čine spektakularnima kao nekoć. Micanjem nepotrebnih elemenata iz životnog prostora postići ćete svjež i dobro uređen interijer.

Amandine & Amaury's Little Loft in Paris — House Tour (Click link above in our profile to read the post on Apartment Therapy!)

Fotografiju objavljuje Apartment Therapy (@apartmenttherapy)

Dječja umjetnička djela

Iako po dobrom starom običaju dječji crteži završavaju na frižideru ili pažljivo pospremljeni, zašto im napokon ne biste dali mjesto koje zaslužuju. Razigrani dječji crteži unijet će pravu vedrinu u životnom prostoru koji se s malo mašte lako može uklopiti u postojeći izgled.

Vintage predmeti

Kao što ćete predstaviti dječja djela, na jednak način svjež izgled prostora možete postići pozicioniranjem vintage predmeta na vidljiva mjesta u stanu. Obrišite prašinu sa starog drvenog reketa ili antiknog porculanskog posuđa i pozicionirajte ga na zid ili vidljivo mjesto u prostoriji. Ovi stari predmeti pokazat će se pravim stilskim pogotkom za koji nećete morati posezati u novčanik.

Promijenite raspored police za knjige

I vlasnici besprijekorno uređenih interijera koji se mogu vidjeti u časopisima ponekad ne mogu zadržati jednak izgled stana kao dana kada je obavljeno fotografiranje. Sasvim je prirodno da u prostoru ponekad može nastati nered koji rezultira raseljenim predmetima. Uzmite malo vremena kako biste na polici za knjige ili komodi načinili stilski red poput dizajnera interijera.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!