NEŽELJENA POMOĆ

Evo kako mački lako dati tabletu

07.12.2015 u 11:17

Bionic
Reading

Ponekad ćete biti u situaciji kada ćete svojoj mački morati dati tabletu. Što učiniti u takvim situacijama i kako najbolje odraditi ovu radnju koja se načelno mački ne dopada, možete saznati u nastavku teksta

Naši prijatelji s Mačkarice donose ponešto savjeta o načinima davanja tablete mačkama. Između ostalog tako navode da uspješno liječenje osim o dobro postavljenoj dijagnozi, primjeni odgovarajuće terapije često ovisi i o suradnji vlasnika sa doktorom veterinarske medicine kao i o dobro socijaliziranoj i naučenoj mački. Većinu posla oko terapiranja će obaviti veterinar no ponekad je potrebno davanje lijekova i kod kuće (kapi, tablete i sl.).

Ako vam veterinar prepiše i terapiju koju morate davati kod kuće imajte na umu da je ona od izrazite važnosti. Uvijek završite cjelokupnu terapiju, a prilikom davanja iste budite brzi i učinkoviti.Budite čvrsti, ali nježni, a poslije uvijek nagradite mačku.

Lijek nastojte sakriti u nešto jako ukusno, no imajte na umu da njihov njuh uglavnom detektira i neukusni dio te da postoji mogućnost odbijanja hrane u kojoj se nalazi lijek.

Davanje tableta je postupak koji iziskuje smirenost, ali i brzinu te spretnost.

Posjednite mačku tako da ste iznad nje (npr. na stol), obratite joj se umirujućim glasom i pomazite je. Uhvatite je čvrsto za kožu vrata (kako ih majka mačka nosi kad su mačići) i podignite glavu prema gore. Ako je potrebno neka vam netko pomogne držati mačku koju možete umotati i u ručnik kako biste izbjegli mogućnost da vas ogrebe.

Ostatak savjeta možete pročitati na Mačkarici