OPRAVDANI RAZLOZI

Evo kada nevjernog partnera ne trebate primiti nazad

19.08.2013 u 15:40

Bionic
Reading

Mnogi prevareni partneri koji se odluče na pomirenje kažu da se u vezi nakon toga osjećaju nesigurno. Je li to znak da je možda bolje da nastavite sami?

Katkada prevara jednog partnera ne naruši brak, ali to su doista rijetki slučajevi. Hoćete li se pomiriti ili nećete, ovisi isključivo o vama, no postoje situacije kada doista ne biste trebali primiti partnera nazad. To su situacije kada uvidite da će vam život biti smisleniji bez njega (ili nje).

1. Vrlo je važno da shvatite kako vaša veza više nikada neće biti kao prije. I iako neki misle da afera može pridonijeti novoj stabilnosti u braku, istina je to da se to gotovo nikad ne događa. Povjerenje je nestalo, a to nepovratno uništava vezu.

2. Pitate se hoće li se prevara ponovno dogoditi. Vrlo vjerojatno hoće, posebno ako nije uklonjen uzrok koji je do nje i doveo. Partner koji vara sam je to odabrao, a istraživanja pokazuju da se prevara, nažalost, često ponavlja.

3. Svoju djecu vjerojatno učite da je varanje u bilo kojem smislu neprihvatljivo. Ako ostanete s osobom koja je vas varala, kakvu poruku šaljete djeci? Pokažite svojim postupcima da držite sebe i svojeg samopoštovanja.

4. Mnogi prevareni partneri koji se odluče na pomirenje kažu da se u vezi nakon toga osjećaju nesigurno. Takav osjećaj ne treba čuditi jer je izdano povjerenje. Prevareni partner osjeća se kao da živi sa strancem koji svaki trenutak može napraviti nešto novo što će ga povrijediti.

5. Ako odlučite partnera ne primiti nazad, uštedjet ćete novac od bračne psihoterapije koja bi inače bila nužna i možete ga uložiti u vlastiti rast.

6. Nakon prevare samopoštovanje vam je uništeno. Ako partnera primite natrag, još će se dugo vremena nalaziti u takvom narušenom stanju. Ako pak nastavite sami, pokrenut će se inat i nagon za samoodržanjem pa će se brzo popraviti i samopoštovanje.

7. Ako ostanete u vezi s osobom koja vas je prevarila, stvari jako dugo neće ići nabolje, ako se uopće i pokrenu u tom smjeru. Međutim, kad shvatite da želite nastaviti sami, stvari će se jako brzo razvijati nabolje.

8. Vama je potreban partner, a ne osoba koja će samo donositi probleme. Svijet je ionako dovoljno teško mjesto bez da vas bliska osoba vara. Ako primjećujete da se ništa ne mijenja, onda je bolje da ostanete sami – barem ćete znati na koga doista možete računati.